HABERDENİZLİ.COM

Çivril Belediyesi ve Akdağ İzcilik ve Doğa Kulubü (AKİDAK)’ın işbirliği ile 29 Haziran- 1 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan “İkinci Çivril Bisiklet Festivali” yaklaşık 300 kişinin katılımı ile bisiklet severler ile buluşacak. 29 Haziran’da başlayacak olan İkinci Çivril Bisiklet Festivali’nin birinci günü bisiklet severler yeşilin ve mavinin buluştuğu Işıklı gölü çevresi ile Akdağ Kocayayla mevkiinde 77 km’lik mesafeyi kat edecek. Festivalin ikinci gününde ise yine ilçeye yakın Işıklı Gölü çevresinde 56 km lik bisiklet turu yapılacak.

 İkinci Çivril Bisiklet Festivali’nin bisiklet sevdalılarını Çivril’in güzellikleriyle doğasıyla, kültürüyle buluşturacağına işaret eden Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, yurdun dört bir yanından gelen bisikletçilerin 2 gün boyunca Çivril’i gölünden dağına, tarihi yerlerden coğrafi güzelliklerine kadar her yönüyle daha da yakından tanıyacağını belirtti.

Festivalin bisiklet kullanımının yaygınlaşması adına faydalı bir çalışma olduğunu ifade eden Güven, Bisikletin günlük yaşantımızda kullandığımız bir ulaşım aracı haline gelmesi yaşadığımız çevreye, doğaya, insan ve toplum sağlığına önemli bir katkı sağlandığını belirtti ve bisiklet sürmenin hemen hemen her yaşa uygun ve kaliteli bir spor olduğunu da vurguladı.