HABERDENİZLİ.COM

Çivril Belediyesi Kültür hizmetleri kapsamında “Çivril Tanıtım Gezisi” tertip edildi. Programa Çivril Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu öğrencileri ile Pamukkale Üniversitesi Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu’nda öğrenimlerini sürdüren öğrenciler katıldı.

Çivril Belediyesi tarafından organize edilen öğrencilerin eğitim gördüğü ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini bizzat yerinde görmeleri için yapılan geziden öğrenciler memnun kaldı. Çivril Belediyesi’ne ait ulaşım araçları ile sabah erken saatlerde yola çıkan öğrenciler ilk olarak ilçeyi kuşbakışı gören Bayraktepe Mesirelik Alan’a götürüldü. Burada öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirerek,  eğitimlerini devam ettirdikleri Çivril’in doğal güzelliğini tepeden gördü.

Ardından Çivril Sosyal Tesisleri’nde çay molası veren öğrenciler doğada suyun ve yeşilin buluştuğu Kalkolitik Döneme ait kalıntıların bulunduğu Işıklı Gölü ve civarını görme imkanı buldu.   Işıklı Gölü’nün eşsiz manzarasından etkilenen öğrenciler birçok balık türüne ve kuş türüne  ev sahipliği yapan bu gölde bir hayli güzel vakit geçirdi. Daha sonra 13. Yy. beylikler devri mimarisini, gerekse bünyesindeki devşirme malzemeler ile iki kültürü yansıtan Emirhisar Mahallesi’ndeki Dedeköy camii ve türbeleri ziyaret etti. 
Geziye katılan öğrenciler eğitim gördükleri ilçenin tarihi ve doğa güzelliklerini daha yakında görme imkanı sağlayan Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven’e teşekkürlerini sunarak, geziden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Tanıtım gezisi Ahmetçik Parkı Mesirelik Alanı’nda çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.