HABERDENİZLİ.COM
ABD’nin 15 Temmuz'da Türkiye'ye savaş ilan ettiğini fakat vatanperverlerin mücadelesi ile bu işgal girişiminin başarısızlığa uğratıldığını belirten Güven, “Arkasından ABD; IŞİD üzerinden tehditlerine devam etmiş, Fırat Kalkanı Operasyonu ile bu tehdit geri püskürtülmüştür. Diğer taraftan gözümüzün içine baka baka; Türkiye'nin düşmanı olan PYD/PKK oluşumlarını silahlandırmış üzerimize salmış yine Kahraman Mehmetçiğimizin operasyonları ile ezilmiştir. Türk Ordusu kazanmıştır. ABD üst üste kaybetmiştir.” dedi.


Dolar 10 Tl Olsada Türk Devleti Geri Adım Atmayacaktır
ABD’nin terörle, darbe girişimiyle teslim almayı beceremediği, yenilgi üzerine yenilgi aldığı Türkiye'de şimdi de, ekonomik yollardan teslim almayı amaçladığını belirten Güven, “dolar 10 TL olsa bile Türk devleti geri adım atmayacaktır.” dedi.
Çivril Belediye Başkanı Güven, ABD bizlerden siyasi tavizler istemektedir. Bizlerin bu tavizleri uygulamaya kalkmamız mümkün değildir. Bu tavizler; Rahip'ten başlamaktadır, Türkiye'nin parçalanmasına kadar gitmektedir. Rahip olayı sadece tavizlerden bir tanesidir. Olayın arkasında çok büyük tehditler var. ABD istediği tavizlerde Türkiye paramparça olur. Bu tehditlerin saldırıların nereye varacağı açıktır. Bizlerin bu tavizleri yerine getirmemiz mümkün değil. Bu tehditlerin ucu bucağı yoktur.” Dedi.


Türkiye'nin Savunması Çivril'den Başlar

Türkiye'yi savunan bütün güçlerle birlikte ülkeyi savunacaklarını belirten Güven, “Türk Devleti bütün kuvvetleri ile beraber direnecektir ve direnme kararı almıştır. Hepimiz bunun için mücadele edeceğiz. Sizlerden sağ-sol ayrımı yapmadan, şu görüş bu görüş ayrımı yapmadan devletimiz ve milletimiz için kararlı olmanızı istiyorum. Çok hassas bir süreçteyiz. Daha önce bahsettiğim gibi hepimiz bir Mustafa Kemal, Celal Bayar, bir Kazım Karabekir bir Erdoğan gibi olacağız. Bu farklı görüşlerden insanları silah arkadaşlığı yapan neden vatan millet kaygısıydı. Bizler de bugün böyle olacağız. Hepimiz böyle olacağız. Birlik ve beraberlik içinde olacağız. Türkiye'yi koruyup kollayacaksak bu görevi Çivril'den başlayacağız. "Türkiye'nin savunması Çivril’den" başlar bilinci hareket edeceğiz. Sizlerden bunu istiyorum. Önümüz açıktır.” dedi.