Mutlu KELİŞTİ / haberdenizli

Ankara’da hafta başında gerçekleşen Türkiye Belediyeler Birliği genel kurulunda Denizli’yi temsilen giden 7 kişi arasında bulunan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural haberdenizli.com'a özel açıklamalarda bulundu. 

Türkiye Belediyeler Birliği genel kuruluna Denizli’yi temsilen katılan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, yaptıkları görüşmeler neticesinde Çivril’e müjdeli haberlerle döndüğünü söyledi. Başkan Vural, “Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyesiyiz, katıldığımız genel kurul sonrasında birçok ziyaret gerçekleştirdik. Çivril’de devam eden projelerimiz var o projelerin takibi için milletvekillerimizle, bakanlık yetkilileriyle görüştük.” dedi. 

IŞIKLI GÖLÜNÜN BEYDİLLİ KIYISINA MESİRELİK ALAN YAPILACAK

Mevcut belediye binasının yetersiz olduğunu belirten Vural, “Belediye hizmet binamız yapılacak bunula ilgili görüşmeler yaptık. Çivril’e yerli yabancı turistin gelmesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Işıklı gölünün kıyısında olan Beydilli mahallemizde mesire alanı yapmak istiyoruz. Bununla ilgili Orman Genel Müdürlüğü’nden yetkililerle görüştük, en kısa zamanda prosedürleri tamamlayıp, her yönüyle güzel bir mesire alanını Beydilli mahallemize kazandıracağız.” dedi. 

TOKALI KANYONUNA ÇİVRİL'DEN ULAŞILABİLECEK

Tokalı kanyonuyla ilgili açıklama yapan başkan Vural, “Çivril’in eşsiz güzelliklerinden biri olan Tokalı kanyonuna ulaşım Akdağ Kocayayla’dan sağlanabiliyordu. Bu da uzunca bir yol olduğu için hemşerilerimiz Tokalı Kanyonu’na ulaşmakta zorlanıyordu. Tokalı Kanyonu’na ulaşımın Çivril’den olması için bir çalışma yaptık. İlçe turizmi açısından önemli bir yere sahip olan Tokalı Kanyonu’na daha hızlı ve rahat ulaşılabilmesi için, Çivril’den Sığırkuyruğu yaylasına kadar olan yolda düzenleme çalışmaları yaptık. Sığırkuyruğu yaylasından da Karanlıkdere içerisinden geçerek Tokalı kanyonunun girişine kadar bir yol inşa ettik. Bu konuda da Orman Genel Müdürlüğü’nün desteklerini talep etmek için Ankara’daydık. Yine Sığırkuyruğu yaylamıza gelmek isteyen vatandaşlarımız için buranın çadır konaklamasına uygun hale getirilmesi için projemiz vardı. Bu projemizin ihalesi Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Önümüzdeki süreçte bunu gerçekleştireceğiz.” dedi.

DÜZENLEME YAPARKEN DOĞAL HAYATA ZARAR VERMEYECEĞİZ

Sandıklı bölgesinde Kocayayla’da son zamanlarda yükselen yapılaşmanın burada bulunan doğal hayata zarar verdiğini belirten Vural, “Kocayayla’da 365 gün yapılaşmadan dolayı bir hareketlilik var. Burada doğal hayatta bulunan yaban hayvanları, özellikle geyikler burada bulunmak istemiyorlar ve Akdağ’ın Çivril bölgesine doğru geliyorlar. Biz Çivril tarafında yapılaşma olup yaban hayatı rahatsız etmek istemiyoruz. Onun için bu bölgedeki projelerimizi günübirlik olarak yapıyoruz.” Dedi. 

YERLİ YABANCI TURİSTLERİN GÖZDESİ ÇİVRİL

Ukraynalı turist kafilesinin Antalya üzerinden Çivril’e geldiğini belirten Vural, “Ukraynalı turistler şu an Beydilli mahallesinden Işıklı gölüne tekne gezisi yapıyorlar. Gelen turistlere Çivrilimiz’in güzelliklerini göstermek için elimizden geleni yapıyoruz. İlçemizdeki doğa güzelliklerini görmeye gelen yerli yabancı turistleri kent merkezine getirip ekonomimize katkı sağlamak istiyoruz. İlçemize klip çekmek için gelen sanatçılarımıza da en güzel şekilde ev sahipliği yapıyoruz. İlçemiz turizm merkezi olma yolunda adım adım ilerliyor.” Dedi. 

AKKÖZ PINARLARINA MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK

AKKÖZ PINARLARINA MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK

Işıklı gölünün kaynağı olan Işıklı Akgöz pınarlarının, 2000’li yıllardan önce turizm açısından bir merkez olduğunu söyleyen Vural, buradaki restaurant ve konaklama yerlerinin su kaynaklarının üzerinde ve aynı zamanda arkeolojik sit alanı içinde olması nedeniyle mahkeme kararıyla yıkıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanımızla görüştük. TOKİ buraya millet bahçesi yapılması için proje hazırladı. Projenin ihalesi gerçekleştirildi. İnşallah önümüzdeki günlerde Işıklı Akgöz Pınarları’nda Denizli’nin ilk millet bahçesinin yapımına başlanacak. 

AKKÖZ PINARLARINA MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK

Çivril’in bir turizm rotası olduğunu belirten Vural, “İlçemizde bulunan; Akdağ, Sığırkuyruğu yaylası, Tokalı kanyonu, Gümüşsu şelalesi, Işıklı gölü, Lavanta bahçemiz, Işıklı Akgöz pınarları ve Beycesultan ile güzel bir turizm güzergahı. Yerli yabancı turistlerimizi ilçemize bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.