HABERDENİZLİ.COM

Olay, Denizli'nin Çivril İlçesi'nde meydana geldi. Çivril Devlet Hastanesi’nin karşısında yer alan kurutma kanalı içinde bir kenara atılmış Mustafa Kemal Atatürk büstü bulundu.

Bugün sabah saatlerinde koyunlarını otlatan bir çoban Ali Maviş tarafından bulunan büstün nereden buraya geldiği ise araştırılıyor. Maviş gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sabah koyunları otlatmaya götürürken Atatürk Büst’ünü fark ettim. Kurutma kanalına atılmış. Daha sonra diğer arkadaşlarda gördü. Bizim düşüncemiz Büst bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından ya bir kurumun veya okulun önünden söküldü ya da birileri Büst’ü çöpe attı burada yaşayanlarda alıp getirdi. Hangisi olursa olsun bu yapılan büyük saygısızlıktır. Gerekirse Çivril Kaymakamlığına varıncaya kadar çıkacağım bu olayın aydınlatılmasını istiyorum” dedi. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, Çivril Kaymakamlığı tarafından soruşturma açıldığı öğrenildi. Büstün çalındığı ya da atıldığı üzerinde durulduğu öğrenildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Kurutma kanalına atılan Atatürk Büstünü haber yapmamızdan dakikalar sonra Çivril emniyet ekipleri harekete geçti.

Çivril Devlet Hastanesi karşısındaki kurutma kanalında çöplerin arasına atılmış Atatürk büstü ile ilgili yaptığımız habere kayıtsız kalmayan Çivril Kaymakamı Armağan Önal'ın talimatı ile Çivril Emniyet ekipleri harekete geçti.

Kanala atılmış olan büst, üzerinde bulunan parmak izleri alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürülürken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Genç Çivril Gazetesi