Denizli'nin Çivril ilçesinde belediye ile Akdağ İzcilik ve Doğa Kulübü (AKİDAK) tarafından ortaklaşa düzenlenen 3, Bisiklet festivaline katılmak için Almanya’nın Stuttgart kentinden yola çıkan Ekim Özkul (51) ve Alman arkadaşı Tibor Hovart (63) Çivril’e geldi.

25 Mayıs’ta Almanya Stuttgart’dan yola çıkan ve günde 150 kilometre yol yaparak 3012 Kilometre yol kat eden bisiklet tutkunu iki arkadaş 21 gün sonunda Çivril’e ulaşarak Bisiklet Festivaline katıldı. Festival kamp alanına girişte diğer bisiklet tutkunları tarafından alkışlanan ikili ilk defa böyle bir yolculuk yapıklarını belirterek mutlu olduklarını söyledi.

983 yılında Almanya’ya işçi olarak giden ve hala Stuttgart kentinde çalışan Ekim Özkul tatilini memleketi Çivril’de düzenlenen bisiklet festivaline göre ayarlayarak Alman arkadaşı ile birlikte 3012 kilometre yol kat ederek Çivril’e geldi. Günde 150 kilometre yaptıklarını ve 21 günde Çivril’e gelen ikili Çivril Bisiklet festivalinin kapanışının ardından bisiklet ile Kuşadası’na geçeceklerini ifade ettiler. Bisikletle 3012 kilometre yol yaparak baba ocağına gelmekten mutlu olduğunu belirten Ekim Özkul “günlük 150 kilometre yaparak 21 günde memleketimize gelmek nasip oldu” dedi. Çivril Bisiklet festivaline ilk defa katıldığını belirten Özkul “kaderimizde buda varmış. Memleketimde düzenlenen bir organizasyona katılmaktan çok mutlu oldum. Alman arkadaşımla eğlenceli bir yolculuk geçirdim sağ olsun bana yol arkadaşlığı yaptı” dedi.