HABERDENİZLİ.COM

Tüm siyasi parti ve STK temsilcileri ile mahalle muhtarlarının davet edildiği protestoya CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi iştirak etmezken bazı STK ile çok sayıda mahalle muhtarı da katılmadı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan protesto Çivril Belediye başkanı Gürcan Güven’in konuşması ile devam etti. Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan başkan Güven “farklı görüşlerimiz olsa da bazı ortak konularda bir araya gelmesini biliyoruz” dedi. İlçe pazarının olduğu günde yapılmasına rağmen protestoya katılımın az olmasını Belediye başkanına duyulan güvenin azaldığına işaret ettiğini belirten bazı vatandaşlar “ABD protestosuna sadece belediye personelinin katılması, Ak Partili Meclis üyelerinin bile gelmemesi, siyasi partilerin iştirak etmemesi, Pazar olmasına rağmen vatandaşların ilgi göstermemesi başkanın güvenini kaybettiğini gösterir” diyerek tepki gösterdiler.

Yapılan açıklamanın ardından Belediye personeli işbaşı yaparken eyleme katılan muhtarlar Belediye başkanı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çivril Belediyesi önünde yapılan protestoya Çivril Belediyesi çalışanları ile AK parti İlçe başkanı Mehmet Kale, MHP İlçe Başkanı Ergün Çiftçi, Ak Parti Belediye Meclis üyelerinden Pervin Ünal, Mesut Kaykısız ve Kadir Kuzu katıldı.

Kaynak: Yeşil Çivril Haber