HABERDENİZLİ.COM

İçen,  aday adaylığı süreci öncesi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştüğünü ve projelerini aktardığını dile getirdi.  Aday olması ve ardından seçilmesi durumunda İçen, Pamukkale’ye 15 milyon turist çekeceklerini, yönetimlerinin halka karşı şeffaf bir duruşu olacağını ifade etti. İçen, kadınların da çalışma hayatına katılması gerektiğini, bunu sağlamak için de her mahalleye bir kreş yapmayı planladıklarını da vurguladı.

CHP'den Denizli Büyükşehir Belediyesi aday adayı olan tekstilci Yılmaz İçen, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. İçen toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtladı, hayalindeki Denizli’yi anlattı. Toplantı da sık sık şeffaf yönetim vurgusu yapan aday adayı İçen,  aday gösterilip seçilmeleri durumunda, her kuruşun hesabını veren, harcamalarını güncel olarak yayınlayan bir anlayışı  benimseyeceklerini dile getirdi.

PAMUKKALE’dE TURİST SAYISINI 15 MİLYON YAPACAĞIM
Türkiye’de toplanan vergilerinin yarısının belediyeler tarafından kullanıldığını, bu paralarla üretimi arttırıcı projeler üretilmesi gerektiğini aktaran İçen, “Denizli'de yerelde denizi iyi nasıl dünya standartlarına ulaştırırız, işsizliği nasıl çözeriz, Pamukkale'ye gelen turist sayısını nasıl 15 milyona çıkarırız, tarım arazileri iz atıl durumu nasıl tersine çeviririz bunu la ilgili çalışmalar yürüteceğiz.  Buradaki en büyük şifremiz ise şeffaflık olacak. Harcadığımız her kuruşun hesabını vereceğiz. Su şişesinde su ne kadar berrak ve şeffafsa bizim yönetimimiz bu denli şeffaf olacak” ifadelerini kullandı.

Denizli’nin üretim ve turizm anlamında yüksek bir potansiyel sahibi olduğunu vurgulayan İçen, “Ben 27 yıldır ticaretle uğraşıyorum. Birçok ülke gezdim. Gittiğimiz ülkeler de nasıl ileri gittiler, neden geri kaldılar diye hep araşma yaptım. Denizli dünyanın potansiyel olarak en yüksek şehridir. 5 bin yıllık tekstil geçmişi vardır.  Dünyanın en verimli topraklarına sahiptir. Kentimizde maksimum verimliliği nasıl sağlarız onu düşünmeliyiz” dedi.

DENİZLİ'DE HER MAHALLEYE KREŞ OLACAK
Aday olması durumunda seçim vaatlerini sıralayan Yılmaz İçen, “Türkiye deki siyasiler hiçbir şey yapmasa bile Türkiye bundan kötü olamaz. Dünyanın en güzel yerinde Türkiye, Türkiye’nin en güzel yerinde ise Denizli var. Başkanlığa seçilmem durumunda yurtdışında da çalışmalar yürüteceğiz. Pamukkale ilk 5 yıl içerisinde 10 milyon turiste ulaşacak. Kreşsiz mahalle kalmayacak, kadınların üretime dahil olması lazım. Çocuklarını kreşlere bırakıp üretime katılacak. Bunun içinde devletin ailelere yardımcı olması lazım.” şeklinde konuştu.

“KILIÇDAROĞLU’YLA GÖRÜŞMEYE GİTTİM”
Aday gösterilmemesi durumunda köşeye çekilmeyeceğini, seçim süresinde partisine destek olacağını aktaran İçen, “Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüm. İlk önce Pamukkale’de olursan çok rahat kazanırsın düşüncesiyle Pamukkale'ye yönelmiştim. Genel başkanımız, ‘Yılmaz bey, aday adaylığınızı açıklayın, takdiri de parti meclisine bırakın’ dedi. Benim ülkeme borcum var bildiklerimi paylaşmak zorundayım. CHP donanımlı bir partidir. Bu işi yapabilecek çok kıymetli isimler vardır. Bu biraz cesaret biraz da zaman ve mekan işi. Diğer arkadaşlar seçilirse de gücenmeyiz arkadaşlarımıza fikirsel olarak madden ve manen yardımcı oluruz.” şeklinde konuştu.