Referandum çalışmalarına Denizli de devam eden Kazım Arslan, anayasa paketi hakkında bir basın açıklaması yaptı. Anayasa değişikliğiyle anayasa mahkemesinin 12 üyesini doğrudan Cumhurbaşkanının atayacağını söyleyen Arslan, 3 tanesi de meclisten çoğunluk partisinden seçilerek gelecek. Hakimler ve savcılar Kurulunun 6 üyesini Cumhurbaşkanının atamasını içeren bu paket, kalan 7 üyenin de Genel Başkanlığını cumhurbaşkanının üstleneceği şu anki meclisteki çoğunluk partisinin seçeceği üyelerden oluşmasını öngörmektedir. Böylece parti genel başkanı olan cumhurbaşkanına bağlı bir yargı oluşturmayı istiyorlar. Elbette buna müsaade edemeyiz ve Hayır diyeceğiz.” diye konuştu..

Siyaseti kışlaya daha fazla sokmak istiyorlar

Cumhurbaşkanının aynı zamanda başkomutan olduğunu hatırlatan Arslan, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin başkomutanı olan cumhurbaşkanı, 80 milyonun tarafsız yöneticisi olmak yerine, yapılacak anayasa değişikliğiyle bir partinin genel başkanı olacak, başkomutan sıfatının yanına parti lideri şapkasını alacak, açıkça taraf olacaktır. Böylece Genelkurmay Başkanı, partinin genel başkanına bağımlı hale getirilecektir. Orduyu cumhurbaşkanı gibi değil, partisinin genel başkanı sıfatı ile hükmedecek, orduda da partizanlık öne çıkacak, bu kurumda da ayrışmalar olacaktır. Buna müsaade edemeyiz, onun için Hayır diyoruz.” dedi.

Okula siyaseti sokmak istiyorlar 

“Cumhurbaşkanı Milli Eğitim Bakanını ve müsteşarını, YÖK başkanını ve rektörleri, partili genel başkan kimliğiyle doğrudan atamak istiyor. Böylece partinin genel başkanı doğrudan eğitime müdahil olacak, okullarda partizanlık, ayrışmalar, çekişmeler, tartışmalar artacaktır.”

Camiye siyaset sokmak istiyorlar

“Bu anayasa paketiyle cumhurbaşkanı artık resmen taraf olacak, partinin genel başkanı sıfatını elde edecek, yeni yetkisiyle Meclisin onayını almadan, üst düzey yönetici olan Diyanet İşleri Başkanını doğrudan atayacak. Parti genel başkanı olarak inancımızla ilgili  her konuda müdahil olmak istiyorlar. Buna müsaade edemeyiz.”