Cumhuriyet Halk Partisi’nin Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Şeniz Doğan, ilçede bulunan Denizli Toptancılar Hali esnafını ve pazar yerlerini gezdi. Hal ve pazar yerlerini ziyareti sırasında ilçe belediyesinin uygulamalarıyla ilgili sürekli bir eleştiriyle karşılaşan Doğan, 1 Nisan’dan itibaren pazarcıların ve hal esnafının ilçe belediyesince yaşanılan sorunların çözülmeye başlanacağı sözünü verdi.

“BİZE KARŞI SAĞIR GİBİ DAVRANIYORLAR”

Şeniz Doğan, Merkezefendi'de Pazarcıdan Elektrik Parası Alınmayacak

Denizli Toptancılar Hali’nde esnaflık yapan ve Merkezefendi İlçesi’nde kurulan değişik pazarlarda yerleri olduğunu belirten esnaflar “Merkezefendi’de çok yüksek yer kiraları ödüyoruz. Bu kira bedellerinin düşürülmesi için defalarca kez ilçe belediyesine başvurduk. Ancak biz dertlerimizi anlatmak istediğimizde mevcut başkan ve yetkililer sağır gibi davranıyor. Bizi duymazdan geliyorlar. Ne düşündüğümüzü, ne de fikirlerimizi umursayan yok. Bizler, halimizden anlayan yöneticiler istiyoruz” diye dert yandı.

“YENİ PAZAR YERLERİ İHALELERİNDEN KÖTÜ KOKULAR GELİYOR”

Açık pazaryerlerinde hizmet verilen bazı mahallelerde ilçe belediyesi tarafından kapalı pazar yeri yapıldığını belirten esnaflar “Yeni pazaryerlerinde bizim haberimiz bile olmadan yapılan ihalelerle yerler satılmış. Yerleri kiralayan kişiler bu yerleri hava parası ile bizlere satmaya çalışıyorlar. Pazarcılıkla alakası olmayan kişiler bu ihalelere girip, yerleri nasıl alıyor anlamıyoruz. Aklımıza farklı sorular, burnumuza kötü kokular geliyor” diyerek ilçe belediyesinin şeffaf bir ihale süreci yürütmediğini belittiler.

Şeniz Doğan, Merkezefendi'de Pazarcıdan Elektrik Parası Alınmayacak

“SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ” DEDİ VE MÜJDE VERDİ

Şeniz Doğan, Merkezefendi'de Pazarcıdan Elektrik Parası Alınmayacak

Sorun ve şikayetleri dinlediği hal ve pazar esnafına şeffaf bir yönetimle hareket edeceği sözünü veren Şeniz Doğan, “Taze ve ucuz ürünlere ulaşmamızın en kısa yolu olan pazar esnafımızın dertlerini öğrendik. Seçim çalışmalarımız boyunca ziyaret ettiğimiz tüm pazarlarda benzer sorunları dinledik. Denizli Toptancılar Hali’nde de aynı sorunlardan söz ediyoruz. Sorunların temelinde çözüm istemeyen yönetim anlayışı var. Burada tüm pazar esnafımıza söz veriyorum; göreve geldiğimiz günden itibaren en kısa sürede bu sorunlar çözülecek. İhaleler ve yer tahsisleri hak gözeterek ve mağduriyet yaratılmadan yapılacak. Sorunlarınızı çözmekle kalmayacağız, kapalı pazaryerlerinin çatılarına kuracağımız güneş enerji panelleri ile elektrik üreteceğiz. Bu elektriği de pazar esnafımıza ücretsiz vereceğiz” diye konuştu.

ÇAYBAŞI ESNAFINDAN DESTEK SÖZÜ

Seçim gezileri kapsamında Çaybaşı Caddesi’ne geçerek esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Şeniz Doğan, çalışmalarını anlatarak destek istedi. Vatandaşlar, ilgi ile dinledikleri Doğan’a 31 Mart’ta kendisine oy vereceklerini belirterek destek sözü verdiler. Merkezefendi’de bir değişim yaşanması gerektiğini belirten vatandaşlar, bu değişimin ilçenin gülen yüzü Şeniz Doğan’la gerçekleşeceğine inandıklarını ve Şeniz Doğan’ı Merkezefendi Belediye Başkanı olarak görmek istediklerini söylediler.