CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan YSK’nın referarandumda mühürsüz oy pusulalarını geçerli sayan kararını bireysel olarak Yargıtay’a taşımıştı. Arslan’ın yaptığı başvuya Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu cevap verdi. Arslan, YSK’nın 5 Yargıtay üyesi hakkında "görevi ihmal, görevi suiistimal suçları" nedeniyle soruşturma açılmasını talep etmişti. 
Yargıtay, ceza veya disiplin kovuşturmasına gerektirir mahiyette suç bulunmadığını belirterek Arslan’ın talebinin reddedildiğini açıkladı. Kararın oy birliğiyle alındığı öğrenilirken, Arslan konunun peşini bırakmayacakalarını belirtti. 

DAVA AİHM’E TAŞINIYOR

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, "hak hukuk adalet"in en önemli parçasının seçim güvenliği ve kanunlara riayet olduğunu belirterek, hiçbir kurulun açık kanun hükmünün üzerine çıkan karar veremeyeceğini, kanun hükmü belliyken bunu aşan bir yorum getiremeyeceğini belirtti. Milletvekili Arslan şunu kaydetti: "Ne yasada, ne de anayasada hiçbir YSK üyesine, açık kural varken 'mühürsüz oy pusulası ve zarflarını geçerli sayabilirsin' diye bir takdir yetkisi tanınmamış. Ortada açıkça tam kanunsuzluk hali var, görevi suiistimal var, görevi ihmal var ama Yargıtay yasayı açıkça ihlal eden ve seçim sonuçlarını etkileyen üyelerini koruma pahasına yazdığı yeni kararıyla bu hukuksuzluğu derinleştirmiştir. Hakkımızı AİHM'de aramaya devam edeceğiz."  

CHP Milletvekili Kazım Arslan, YSK üyeliğine Danıştay kontenjanından seçilen 6 Danıştay üyesi hakkında Danıştay'a yaptığı soruşturma talepli başvurunun yanıtının ise henüz verilmediğini hatırlattı ve 16 Nisan referandumundaki hak ihlalleri konusunda AİHM'e bireysel başvuruda bulunacağını belirtti.