Pamukkale Belediyesi 2017 yılı Ramazan ayı İftar Yemeği Mal Alımı’ ihalesi tartışmaları da beraberinde getirdi. 14 Nisan’da açık usulle yapılan ihaleye 4 firma katıldı. İhaleyi Pamukkale Belediyesi’nin şirketi olan ‘PAKTAŞ Organizasyon Petrol ve Temizlik Hizmetleri Turizm İnşaat Sanayi’ isimli firma 428 bin 750 lira bedelle kazandı. 4 firma arasında en düşün bedeli veren PAKTAŞ’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını Pamukkkale Belediye  Başkanı Hüseyin Gürlesin,Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını ise Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Selim Arkan yapıyor.

“Bilgi Edinme hakkımız engelleniyor”

İhaleye fesat karıştırıldığını iddia eden CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, İl Binasında basın açıklaması yaptı.  Pamukkale Belediyesi’nin Bilgi edinme haklarını engellediğini söyleyen Sancar, “Pamukkale Belediye Başkanlığına 07 Kasım 2016 da yaptığımız ve kanunen 15 gün içinde cevaplanması gereken bilgi edinme başvurusuna yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen hala bir yanıt verilmemiştir.” İfadelerini kullandı.

“İhaleyi veren ile ihaleyi alan nasıl aynı kişiler olabilir”

Ramazan Ayı Mal alım ihalesini Belediyeye ait firmanın kazanmasına sert tepki gösteren Sancar, “İhaleyi veren ile ihaleyi alan nasıl aynı kişiler olabilir. Hele Ramazan Ayı gibi en Kutsalımız olan bir Ayda verilecek İftar Yemeği gibi en ulvi bir Hayır işinde bile nasıl ihaleye fesat karıştırabiliyorsunuz anlamak çok zor. Pamukkale Belediye Başkanı görevini kötüye kullanmış ve usulsüz ihale yapmıştır. Kamu İhale Kanunu açıktır. Kimlerin ihaleye katılamayacağı çok alenidir. Hem ihale veren Makamın Başkanı hem de ihaleyi alan Şirketin Başkanı olamazsınız.” dedi.

“Suç duyurusunda bulunacağız”

İhalenin usulsüzyapıldığnı bu nedenle suç duyurusunda bulunacaklarının altını çizen Sancar,  “Yandaş anlayışıyla Belediyenin ihalelerini kendi şirketine veren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’den şikayetçi olacağımızı ve bugüne kadar Pamukkale Belediyesinden PAKTAŞ Şirketine verilen tüm İhalelerin sorgulanması adına takipçisi olacağımızı kamuoyuna önemle arz ediyoruz. Sayın Gürlesin bu yaptığınız İhale Kamu İhalesi olmamış bu tam anlamıyla ‘kendin pişir kendin ye’ olmuş. Ama biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Kendisi Pişirip Kendisi yemeye çalışanların daima karşısında olacağız. Hiç kimsenin bundan endişesi olmasın.” diyerek sözlerine son verdi.