Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin  geçtiğimiz günlerde söylediği “16 Nisan ikinci kurtuluş savaşıdır.” sözlerine Kazım Arslan’ndan tepki geldi. “referandum’da neyin savaşını yapacaklar” diye soran Arslan,  "Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci 16 Nisan Referandumunun 2.Kurtuluş Savaşı olduğunu söylemiş. Hayret ettim doğrusu! Şimdi soruyorum bakana; Referandumda neyin kurtuluş savaşını yapacaklar, nereden kurtulacaklar, neyi kurtaracaklar. Türkiye Cumhuriyeti Bakanının bunu açıklaması gerekir. Bugüne kadar 15 senedir iktidarda kaldılar, İktidara Cumhuriyetin ve Demokrasinin sayesinde gelmediler mi Her istediklerini yapmadılar mı Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar, Milletvekilleri bu cumhuriyetin ve demokrasinin sayesinde o makamlara gelmediler mi  Bu rejimden daha ne istiyorlar, niye şikayet ediyorlar.” ifadelerini kullandı. 

Müslüman ülkelerin içinde en iyi kalkınmış ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Arslan, oy almak için bu tür propagandalar yapılmaması gerektiğini söyledi. Arslan sözlerine şöyle devam etti;  “

Müslüman ülkelerin içinde en iyi kalkınmış ülke Türkiye Cumhuriyeti değil mi? Bundan rahatsızlık mı duyuyorlar? Yaşamıyla, eğitimiyle,sanayileşmesiyle, tarımıyla, turizmiyle Türkiye gibi kalkınmış başka bir Müslüman ülkesi var mı ? Bu kalkınma Cumhuriyetin sayesinde olmadı mı ? Bunu nasıl görmüyorlar ? Ortadoğu ülkelerinde yaşanan kardeş kavgalarını görmüyorlar mı ? Lütfen artık oy alacağız diye, bu tür söylemleri kullanarak siyasi propaganda yapmasınlar. Ülkemizin Cumhuriyet rejimini ve demokrasimizi yaralamasınlar."