Ak Parti Denizli İl Teşkilatı, Karaman'daki taciz olayının üzerine söylediği sözler nedeniyle eleştirilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu'na karşı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki olarak CHP önüne siyah çelenk koymak istedi.


 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ak Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz ve beraberindeki partililerin CHP Denizli İl Binası önüne siyah çelenk koymak istemesine CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar ve partililer karşı çıktı. İki gurup karşılıklı sloganlar attı. Tomaların hazır bulunduğu parti önüne çelenk konulmasına izin verilmeyince, partinin yanındaki çiçekçinin önüne koyabildiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, "Sadece ülkemizde değil dünyada bir skandal olarak addedilen Karaman’daki  45 çocuğumuza tecavüz olayının ardından AKP Hükümeti ve Denizli deki temsilcileri her zamanki gibi sessizliği tercih etmiş üzüntülerini dahi dile getirmemişlerdir.

Fakat gündem saptırmaya gelince aynı üslupsuzluğu aynı sorumsuzluğu sürdürmeye devam etmekteler ve hatta gaflet içinde Cumhuriyet Halk Partisi binalarımıza siyah çelenk bırakma eylemleri ile adeta suç bastırmaktadırlar. Karaman’da 45 çocuk tecavüze uğradığı gün neredeydin AKP İl Başkanı, nereye çelenk bıraktın o gün, kimi protesto ettin, kimi suçladın. O masum çocukların hakkını nerelerde aradın. Önce bunu bir millete açıkla. Sizin bugün vefat eden Milletvekilimiz Sayın Kazım Arslan’ın ağabeyinin cenazesine bile zerre kadar saygınızın olmadığı tam cenaze saatinde yaptığınız sözde protestonuzdan bellidir." dedi.

Sancar Ayrıca, "Ey sorumsuz ve duygusuz AKP’liler, o siyah çelenk yaşanan çocuk tecavüzleri karşısında vurdum duymazlığınızın, gailesizliğinizin tacıdır. O siyah çelenk sizlerin boynunuzda o mağdur çocuklarımızın vebalidir. Hala çocuklarımızın derdine düşeceğinize gündemi saptırma ve kendi kendinize haklı çıkma derdindesiniz. Önceki dönem İçişleri Bakanınız da bir yandaşının önüne yatacağını alenen beyan ettiğinde yine sizlerden gık çıkmadı. AKP il Başkanının ağzından çocuk tecavüzleri ile ilgili bir kelime duymadığımız halde konu Bakanlarına yaranmak olunca sesleri pek gür çıkar oluyor. Sizler Denizli nin ve milletimizin hak ve hukukunu korumak yerine yine kendi menfaatlerinizi korumayı adet edinmişsiniz. Bu siyah çelengin konacağı yer şanlı Cumhuriyet Halk Partisi binası değil, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıdır, o Bakanlığın çocuklarımızın hamisi değil, vakıfların avukatı olan Bakanının kapısıdır." dedi.