HABERDENİZLİ.COM

Denizli'de CHP Merkezefendi İlçe Teşkilatı tarafından KHK ile görevlerine son verilen ve cezaevinde 114 gündür açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için eylem düzenledi. Gazi Bulvarında düzenlenen eyleme CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci ve yaklaşık 50 CHP'li katıldı. Eylemciler, üzerinde 'önce insan' yazılı tişörtler giyerek ellerinde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıdı. Grup adına konuşmayı İlçe Başkanı Sedat Demirci yaptı.

“Baskıya karşı bir direniş hikayesi”
Demirci, cezaevinde açlık grevinin 144. Gününü tamamlayan Özakça ve Gülmen’in haksız uygulamalara karşı direncin sembolü olduğunu söyledi. Özakça ve Gülmen’in açlık grevinin 75. gününde adaletin işleyişine zarar verecekleri gerekçesiyle tutuklandığını ileri süren Demirci, “Onlar kendileri gibi KHK ile işine son verilen on binlerce kamu emekçisinin savunucusu, hukuksuzluğun ve haksız uygulamaları yapanların karşısında direncin sembolü oldular. Bugün itibariyle 114. Günü doldurdular. Vücutlarının çeşitli uzuvları çalışamaz hale geldi. Bu bir açlık grevi değildir. Zulme ve baskıya karşı bir direniş hikayesidir” dedi.

“Nuriye ve Semih gibi adalet de eriyor”
Türkiye'nin kararnamelerle yönetilemeyeceğini vurgulayan Demirci, “Nuriye ve Semih'in gözler önünde eriyip giden vücutlarıyla birlikte her geçen gün güven duygusu ve adalet erimektedir. Ülkede adaleti sağlamakla görevliler yaşananları görmezden geliyor. Bizler çocuklarımız için adalet istiyoruz. Azar azar ölmemek için adalet istiyoruz. Geleceğimiz için adalet istiyoruz. Nuriye ve Semih gibi on binler için adalet istiyoruz. Siyasi İktadar olan Ak Parti'yi hem uyarıyor hem de adaletli bir şekilde görevini yapmaya çağırıyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından eylemciler alanda "hak, hukuk, adalet" sloganları atıldı. Eylem 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi.