HABERDENİZLİ.COM

10 Aralık’ta Denizli  Halk Eğitim Merkezi’nde yapılacak olan Merkezefendi İlçe Kongresinde  Başkan adaylığını açıklayan Tolga Varlıker, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde Basın mensuplarıyla bir araya geldi.   Eğitim hayatının ardından ticarete atıldığını anlatan Varlıker, 2007 yılında kendi kurduğu şirketle Denizli’de kendi firmasıyla ihracat yapan en genç iş adamı unvanını kazandığını belirtti.

2010 yılında CHP’ye üye olduğunu söyleyen Varlıker, o dönemde Cumhuriyet Halk evlerinde görev aldığını belirtti.

ESKİŞEHİR BİZE İLHAM OLDU

Yaklaşık 1 buçuk yıl kadar önce İlçe başkanı olması yönünde tavsiyeler aldığını aktaran Varlıker,  “o dönemde parti içinde bu yönde  teklifler oldu. onları buna yönelten ise EskişehirBüyükşehir Belediye Başkanının tavsiyeleri olmuş.  o dönemde Belediye meclisi olarak Eskişehir’e bir ziyarette bulunuyorlar. Eskişehir Belediye Başkanı o dönemde başarılı olmalarının sebeplerini anlatıyor. Parti içinde  örgütlenmeyi esnaf ve sanayicilerle yapıldığı takdirde başarıya ulaşılacağını söylüyor. Bunu Eskişehir’de uyguladıklarını ve başarıya ulaştıklarını  aynı sistemin  Denizli’de de başarılı olabileceğini belirtiyor.  Bu fikri bizlere ilham oldu. o yüzden ben bir sanayici ve esnaf olarak elimi taşın altına koydum önce yerelden sonra genele örgütümüz için ne yapmamız gerekiyorsa hazırız.” dedi.

GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇMALIYIZ

Gençlerin bir şekilde önünün açılması gerektiğini söyleyen Varlıker, “ben uzun yıllardır partiyi takip ediyorum. Bizler babadan CHP’liyiz. Büyüklerimin siyasi tecrübesi, kararlılığı ve deneyimini gençlerin yeni yüzü, enerjisi ve yeni fikirleriyle birleştireceğiz. Yönetim kurulumumuz da buna göre hazırlıyoruz. Gençler ağırlıklı olacak ama tecrübeli büyüklerimizde kadromuzda olacak.  Her meslekten üye almaya ve çalışan arkadaşlarımızı görevlendirmeye özen gösteriyoruz.” İfadelerini kullandı.

CHP’NİN 50 KİŞİ ETRAFINDA DÖNMEMESİ LAZIM

Öncelikle problemsiz birörgüt oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Varlıker,  “bizim hiçi kimseyle problemimiz yok. bizim bir tek problemimiz var o da önce Denizli’de iktidar olabilmek. Bunu sağlayacak örgütü kurabilmek. Bana gittiğim yerlerde arkanda kim var diye soruyorlar. Artık CHP’de isimleri konuşmamamız lazım. Olayları konuşmamız lazım. Biz bütünüz, bir aileyiz.  İsimleri konuşmamak lazım. CHP’nin hep aynı 50 ismin etrafında dönmemesi lazım.” diye sözlerine son verdi.  .