Denizli CHP Milletvekili Teoman Sancar 28 Mart’ta Acıpayam’ı ziyaret etti.  Deprem bölgesinde vatandaşlarla bir araya gelen Sancar, daha sonra Gurbetçi FM’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sancar, Süleyman Soylu ve Hulusi Şevkan’a yönelik eleştirilerde bulundu.

Acıpayam’da gerçekleşen deprem sonrası bölgeyi ziyaret eden ancak ziyaretinden çok sonrasında konuştukları ile gündeme gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu eleştiren Sancar, Acıpayamlılar adına Bakan Soylu’nun davranışının onur kırıcı olduğunu belirterek üzüntülerini dile getirdi.  Sancar ardından Hulusi Şevkan’nın kardeşi ile ilaç firması yetkilisi arasında gerçekleştirildiği iddia edilen konuşmayı eleştirdi. 

YARA SARMAYA DEĞİL SEÇİM ÇALIŞMASINA GELMİŞ

Teoman Sancar “Sayın Bakan buraya seçim gezisine gelmişler. Devletin polis helikopteri ile dolanıp, sonrasında Çivril’e miting yapmasını esefle kınıyorum. Benim Acıpayamlı hemşerim diyor ki “nerede yatacağım” sen orada gidiyorsun müzik eşliğinde aday tanıtıyorsun. Eksik olsun anlatmayı ver, sen İçişleri Bakanısın, kal burada bir gün. 355 tane ev yıkılmış onlara bak, insanlar sokaklarda yatıyor. Maalesef Bakan Bey buraya yara sarmaya değil, seçim çalışması yapmaya gelmiş” sözleri ile eleştirilerini dile getirdi. 

“MAĞDURLAR İÇİN MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

Hala yardım almayan vatandaşlar olduğunu vurgulayan Sancar “Ya iklim kötü olsaydı ya kar yağsaydı ne yapacaktı bu insanlar. İlk andan beri burada olan AFAD’dan Allah razı olsun bütün eksiklikleri karşılamaya devam ediyor aynı şekilde. Ama şunu soruyorum, bu insanlar daha ne kadar çadırda yaşayabilecek? Mesela Oğuz Mahallemizdeki camimiz yıkıldı ve minare daha dün söküldü. Cami bizim kutsalımız anında oraya seyyar bir cami yapılması lazım. Bunları sizlere söylüyorum, çünkü bu yaraların sarılması lazım. ‘Al çadırı al yemeği’ demek değildir o yarayı sarmak, insanları o durumdan kurtarmaktır. Biz Acıpayam’daki deprem mağdurları için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz”  dedi. Teman Sancar, kent merkezinde yatacak çadır bulamayan vatandaşlar olduğunu belirterek, kalıcı çözümler üretilmesi adına adeta seferberlik ilan edilerek çalışılması gerektiğini savundu.

SAVCILARI GÖREVE DAVET ETTİ

Ayrıca, Teoman Sancar, Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’ın kardeşi Nazım Şevkan’a ait olduğu iddia edilen ve Youtube’da dolaşan ses kaydıyla ilgili soruya da cevap verdi.  Sancar “Burada bir program yapıldı ve bu ses kaydını kabul ettiklerini söylediler. Biz her zaman şeffaflıktan bahsediyoruz, şeffaflık hesap verilebilirlik demektir. Acıpayam Belediyesi’ne hizmet veren bir ilaç firması ile Belediye Başkanı’nın kardeşi telefonda para konuşuyor. Bunun açıklığa kavuşması gerekiyor.  Belediye Başkanı bu durumla ilgili açık bir şey söyleyemiyor. 50 bin liradan, 75 bin liradan bahsediliyor. ‘Benim kardeşlerimin masrafları var’ deniyor. Bu kayıtlar Youtube’da yayılmış durumda. Savcılarımızın tekrar bu kaset kaydını dinleyip gerekeni yapacaklarına olan inancım sonsuz” sözleri ile savcıları göreve davet etti. 

“BELEDİYENİN GALERİSİ Mİ VAR”

“Ben Nazım Şevkan’ı tanımam, sesin de kendisine ait olduğunu kabul etmiş” sözleri ile ses kaydı olduğu iddia edilen şahsı tanımadığını ifade eden Sancar “O dönemde belediyeden 50 bin lirada ödeneceğini biliyoruz. Bu 50 bin liranın 75 bin liraya çıkarılarak 25 bin lira avanta isteme nedeni nedir? ‘Araba ticareti’ diyorlar, Nazım Şevkan, belediyenin galerisini mi çalıştırıyor. Acıpayam Belediyesi’nin galerisi var da biz mi bilmiyoruz? O kayıtta her şey açık ve ortada arabanın a’sından bahsedilmiyor” sözleri ile otomobil alışverişi iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. 

“ABİ KARDEŞ İLE SİYASET OLMAZ”

“Kayıtta açık açık ‘abimin masrafları var’ diye bahsediliyor” diyerek konunun araştırılması gerektiğini vurgulayan Sancar “Bizim partimizden de olsaydı ben yine bu olaya aynı şekilde müdahil olurdum. Burada bir yolsuzluk var! Ben burada yetimin, çocuğun, gazinin halkın rızkını korumak için seçime girdim. Belediye başkanının abisi ile kardeşi ile siyaset olmaz, belediye böyle yönetilmez. Pazartesiden sonra bununla ilgili takip mutlaka sürecek. Burası bakkal dükkânı değil burası Acıpayam Belediyesi. Belediyeden ihale alan firma sadece belediye başkanı ile muhatap olmalıdır”dedi.