HABERDENİZLİ.COM

CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, ve yönetim Kurulu  üyeleri Beyağaç’ta iftar yemeğine katıldı.  Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan İl Başkanı Mahir Akbaba herkese teşekkür etti. İftarın ardından 24 Haziran seçimi için sandıklarda görevli olan vatandaşlara eğitim semineri verildi. 

Seçimlerde muhalif seçmenin en büyük endişesinin sandık güvenliği olduğunu ifade eden Akbaba,  CHP Genel Merkezi 24 Haziran'daki seçimler için "Adil Seçim Seferberliği" isimli bir akıllı telefon uygulaması geliştirdi.  Bu uygulamayla, görevlilerin sandıklarının başında olup olmadığını kontrol edecek, sandık sonuçlarını hemen sisteme kaydedecek ve bu verileri Yüksek Seçim Kurulu'nun tutanaklarıyla karşılaştıracak. Uygulama seçim günü sabahtan oy pusulaları teslim edilene kadar sandık görevlilerinin konumunu takip edecek. Görevli kayıtlı olduğu sandığın başında değilse, sisteme uyarı gidecek. Böylece daha önce yaşanan kayıtlı görevlinin sandığa gitmemesi ya da sandığı erken terk etmesi gibi risklerin önüne geçilecek. Görevliler bir sorun olduğunda uygulama içi bir butonla çağrı merkezini istedikleri anda arayabilecek ya da 'Canlı Destek' butonunu kullanarak merkezle yazışabilecek. Sandık görevlileri oy sayımı yapıldıktan sonra 'Cumhurbaşkanı Seçimi' ve 'Milletvekili Genel Seçimi' butonlarını seçerek iki oylamanın tutanak fotoğraflarını tarayıcı kalitesinde çekip ayrı ayrı sisteme gönderecek. Sisteme gönderilen fotoğraflar OCR-Optik Karakter Tanıma sistemiyle taranacak. Tutanaktaki veriler ve sonuç bu yolla kendiliğinden ve hızla sisteme yüklenecek. YSK'nin 3 dakikada bir erişime açtığı sonuçlarla, sisteme uygulama yoluyla giren sonuçlar karşılaştırılacak. Sonuçlar arasında uyumsuzluk olursa, sistem uyarı verecek. Sistemin uygulanması için akıllı telefon kullanmak yeterli olacak. Her okulda bir bilişim görevlisi de hazır bulunacak. Akıllı telefon kullanılamadığı durumlarda sonuçlar ilçe başkanlıklarındaki görevlilerce web tabanlı sisteme girilecek. Bütün bu veriler bir merkezde web bazındaki bir sistemde toplanacak ve gerekli müdahaleler de burada belirlenecek.” dedi.

Sandıkların güvenliği için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden  Akbaba, “İnanıyorum ki vatandaşımız da gerekeni yapacak, doğru kararı verecektir. Vatandaşımız bazen basit hatalar yapıyorlar, oyları geçersiz duruma düşüyor. Bunun önlemini almamız gerekiyor insanlarımızı vatandaşlarımızı daha çok bilinçlendirmeliyiz. Bu seçim gerçekten çok önemli. Her bir oy bizim için çok değerli, çok önemli. Ben inanıyorum ki sandık güvenliği konusunda hepiniz gerekli önlemi alacaksınız, gerekli özveriyi göstereceksiniz. Hepinize teşekkür ederim” diye konuştu.