HABERDENİZLİ.COM

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajda, "Gazi Meclis, onurla ve gururla kutlanması gereken milli iradenin bayram gününe utanç içinde adım atıyor.

Kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin liderine, onun şahsında millet iradesine saygısızlık eden bir gruba hak ettiği cevabı vermekten imtina edenler, sırt sıvazlayanlar, toplumu her fırsatta germenin yolunu arayanlar, hala şiddetten açıkça uzak duracak, böyle bir günde ortak hareket dili geliştirecek tavra sahip değiller. 

Demokrasiye, 99 yıllık millet iradesinin yansımasına tahammül gösteremeyenlere karşı net tavır alamayanlar bugün utanmalıdır. 
Biz, 23 Nisan’da milli iradenin linç edilmesine karşı dimdik ayaktayız. 

Meclis Başkanvekilimiz Sayın Levent GÖK, Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU ve milletvekillerimiz linç edilirken harekete geçmeyenler, bu suçun ortağıdır. 

Hala yalan siyasetine devam edenler, bir skandalı mazur, meşru, olağan göstermeye kalkanlar, “aldığın oy kadar yere gidersin” diyenler, aba altından sopa göstermeye kalkanlar millet iradesini ve demokrasiyi baltalamaktadır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ulusal egemenliği birlik ve beraberlik içinde, zor şartlarda kurabilmiş Mustafa Kemal ATATÜRK ve arkadaşlarının bize ve çocuklarımıza en büyük armağanıdır. 

Bu büyük mirasın değerini bilerek Cumhuriyetimizi ileriye taşımak dururken, ülkenin ana muhalefet liderinin canına kast edilirken seyre dalan, “mesajınızı verdiniz” diye kitleleri cesaretlendirenler, şehit cenazelerine milletin temsilcilerini sokmama talimatı verenler, milletin koltuklarını boş yere işgal etmektedirler. Açıkçası bu saldırıdan sorumlu olanların da bundan ders çıkararak istifa etmesi gerekir.

Bugün korkuyla, sindirmeyle, yalan siyasetiyle milli iradenin yansımasına gölge düşürmeye kalkanlara, şiddetten başka çaresi kalmayanlara en büyük cevabı milletimiz sandıkta vermiştir. 

Ülkemiz kutuplaşmayı aşacak, tüm nefret dilini susturacak olgunluktadır. Bu vesileyle, bize bu bayramı armağan eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, demokrasi şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum, ruhları şad, mekanları cennet olsun."