CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu seçim öncesi Denizli ziyaretini tamamladı.  Dün il olarak STK ve Oda Başkanlarıyla buluşan Kılıçdaroğlu, ülke sorunlarının çözümü için 4 aşamalı bir strateji gerektiğini söyledi.  Kılıçdaroğlu, “Atacağımız birinci adım; size sözüm söz, bu ülkeye çağdaş ülkelerde öngörülen ve uygulanan bütün demokratik standartları getirmektir. Bunu yapacağız. Ekonomiyle ciddi sorunlar var. Ama bu sorunları dile getirmesi gereken o organlar seslerini çıkartamıyorlar. Gönlüm isterdi ki TOBB, Türk lirası değer kaybedince çıkıp konuşabilsin, derdini anlatabilsin. Enflasyon çift hanelere taht kurdu yeniden. Çıkıp konuşulabilsin, bu enflasyonun ülke için ne kadar ciddi risk taşıdığı anlatabilsin. Beton ekonomisiyle üretilen politikaların Türkiye'nin geleceğini ipotek altına aldığını anlatabilsin. Çiftçi içinde bulunduğu tabloyu anlatmaktan korkuyor. Son çareyi kendisini yakmakta arıyor. Demek ki demokrasiden yana bir sorunumuz var. Bu sorunu aşmak zorundayız. Birinci yapacağımız iş bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirmek. Bu ülkenin insanı 3. sınıf demokrasiye layık değildir" dedi.

"VERGİSİNİ ÖDEMEYEN DEĞİL, DÜZENLİ ÖDEYEN MÜKAFATLANDIRILACAK"

Uygulamaya sokulan aflarla vergisini ödeyen vatandaşın cezalandırıldığı, ödemeyenin mükafatlandırıldığı bir düzene geçildiğinin altını çizen CHP Lideri, “Biz bunun tam tersini yapacağız. Bir sanayici, vergi ve sigorta pirim borcunu düzenli ödemek şartıyla ödediği vergi ve sigorta pirimi kadar 1 yıl süreyle sıfır faizli kredi alacak. Kayıt dışı ekonomiyle de böylece mücadele etmiş olacağız. Firma, katma değeri yüksek üretim yapıyorsa ona açacağımız kredi limiti 2 bazen 3 kat olacak. Sanayide ara eleman sıkıntısını çözmek için tüm organize sanayi bölgelerinde teknoloji liseleri kuracağız, 6 yıl eğitim alan öğrencinin mezun olduğunda işi hazır olacak, üniversiteye gitmek isteyene artı puan verilecek. Böylece ülkemizde işsizlik  olmayacak" şeklinde konuştu.

"DIŞ POLİTİKA KONUSUNDA PROPJE ÜRETEN İLK PARTİYİZ"

Yüzde 10 seçim barajının kalktığı, yeni bir sivil anayasanın yapıldığı, kadın erkek eşitliğinin sağlandığı bir rejim istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu,  “kadın ve gençlerin parlamentoda daha fazla görünür olduğu bir rejim istiyoruz. Dış politika konusunda proje üreten ilk partiyiz. Ortadoğu 50-100 yıldır kan akan bölgedir. Terör üreten bir bölgedir. Bu bölgeyi barış havzasına döndürmek inşallah bize nasip olacak. Ortadoğu'da bir barış ve işbirliği teşkilatı kuracağız. Kurucuları arasında Türkiye, İran, Suriye ve Irak olacak. 4 ülkenin devlet başkanı bir araya gelecek. 'Biz kendi ülkemizde, bölgemizde barış istiyoruz' diyecek. Terörü sonlandıracağız, bölgeyi barış havzasına dönüştüreceğiz. Kan akmayacak ve egemen güçlerin de istediği gibi at oynatmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

"KAZANDIĞINIZ HER KURUŞ SONUNA KADAR HELAL"

Rateks ve Kaynak Tekstil fabrikasını ziyaret eden Kılıçdaroğlu burada işçilerle buluştu. Kılıçdaroğlu,”İşine huzur içinde gitmek kadar güzel bir şey yoktur. Burada çalışan işçi arkadaşlarım kadın olsun, erkek olsun beraber alın teri döküyorlar, beraber mücadele ediyorlar, beraber Türkiye’ye döviz kazandırıyorlar, beraber emek harcıyorlar. Kazandıkları her kuruş sonuna kadar helal. Dolayısıyla emek harcayana hayatımın her döneminde saygı duydum saygı duymaya devam edeceğim. Bütün işçi kardeşlerim şunu çok iyi bilsinler. Muharrem İnce Allah izin verir Cumhurbaşkanı olursa, 1 Ocak 2019’dan itibaren asgari ücret en az 2 bin 200 TL olacak. Bu paranın çok yüksek bir para olmadığını biliyorum ama 1600 TL’den daha iyidir. En azından insanlar rahat nefes alır. Bu bağlamda işçilerin, işverenin daha fazla kazanması, işçi ve işverenin aynı alanda çalışarak, üreterek, kazanarak hakça bölüşmesinden daha güzel bir şey yok”
“Bir memlekette eğer huzur arıyorsak evde, fabrikada, tarlada, caddede ve meydanda huzur olmalı. Huzur içinde yaşayan bir toplum olmak istiyoruz. Farklı görüşleriniz olabilir, farklı kimliklerimiz olabilir, farklı yaşam tarzlarımız olabilir ama bu ülkede hepimiz huzur içinde yaşamak istiyoruz. Evimize huzur içinde gitmek istiyoruz. Çocuklarımız güzel bir okula gitsin, çocuklarımızı iyi öğrenim görsün, milli eğitim daha güzel olsun, çocuk sabah kahvaltısını, öğle yemeğini okulda arkadaşlarımı ile yapsın, akşam evine servis aracıyla gelsin dolayısıyla ailesine maddi olarak çocuk bir yük olmasın istemiyoruz” dedi.

ÇİFTÇİMİZ RAHAT BİR NEFES ALACAK

Kılıçdaoğlu’nun son adresi Bozkurt’tu. Kemal Kılıçdaroğlu burada halk tarafından büyük bir coşku ile karşılandı. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik'i makamında ziyaret eden Kılıçdaroğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra vatandaşlarla biraraya geldi. ilk olarak söz alan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ,''40 senedir siyasetin içindeyim,40 senedir o kadar çok seçim geçirdik ki her seçimde de şu lafı ederiz, bu seçim çok önemli, hayat memat meselesi  ama arkadaşlar 24 Haziran gerçekten öyle. 24 Haziran öyle bir seçim ki ya demokrasiyi seçeceğiz, ya da tek adamlığı seçeceğiz. O nedenle aklımızı başımıza alıp tamam dememiz lazım. Şimdi birlik ve beraberliğe en çok ihyacımızın olduğu dönemdeyiz. Bugün Sayın Genel Başkanım Denizli'deki programı dönüşünde bizlere şeref ve onur verdi. Sizlerle de konuşmak istedi. Biz istedik bu bir miting olmasın vatandaşla Sayın Genel Başkanımızın bir hasb-ı ali olsun'' dedi. Kılıçdaroğlu vatandaşların sorularını yanıtladı. İlk olarak söz alan emekli bir öğretmen, Büyükşehir kanunu ile köylerde yapı işlerinde yaşanan sorun CHP'nin gündeminde yer alıyor mu ? diye sordu. Kılıçdaroğlu,''Öncelikle sizlerle burada olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Haklısınız köy tüzel kişilikleri kaldırıldı. Köyde oturanlar emlak vergisi ödeyecek, kullandığı suyun parasını ödeyecek, hayvanlarını sulayacak onunda parasını ödeyecek ya böyle bir şey olur mu? Allah aşkına akıl var mantık var. Sanki köyde fabrika var, bide vergi yüklüyorlar. Sözüm söz bunları kaldıracağız, sözüm söz köy tüzel kişiliklerini geri vereceğiz. Kredi faizlerinizi sileceğiz. Çiftçimiz rahat bir nefes alacak'' dedi.

Ardından emekli hemşirenin genç işsizler için ” CHP'nin çözümü ne?” sorusuna  Kılıçdıroğlu “Bizim seçim bildirgemizde normal işsizliği önleyecek mekanizmaların dışında, Anadolu Kalkınma Kuşakları ve Merkez Türkiye projesiyle 4 milyon 2 yüz bin istihdam yaratacağız. 180 bin atama bekleyen öğretmeni 1 yıl içinde atayacağız.'' dedi.
Kılıçdaroğlu vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Bozkurt ziyareti sonrası vatandaşlar alkışlarıyla sayın genel başkanımızı uğurladı.