“KRİTİK BİR EŞİKTEYİZ”

Türkiye için kritik bir eşiğin daha arifesinde olduğuna dikkat çeken Basmacı, “Sarayköy'ün bu süreci çok iyi analiz ettiğini ve gereken yanıtı sandıkta vereceğine inanıyorum. Sadece Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere partimizin üst kademelerinde ve Denizli ölçeğinde görev yapan isimlerin çalışmalarını yeterli bulmak bizleri rehavete sokar. O nedenle sizler de yaşadığınız yerlerde partinin birer genel başkanı, milletvekili, belediye başkanı, il ve ilçe başkanı gibi çalışmalısınız. Ancak o zaman başarıya ulaşabiliriz" diyerek birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. 

SAĞDUYU GALİP GELDİ

Sarayköy'de de yaşananlara değinen Basmacı, tablodan üzüntü duyduklarını aktardı. Basmacı açıklamasında şunları söyledi. "Suriye kökenli vatandaşlarla yaşanan gerilim sağduyulu ilçe halkımızın gayretleri ile çok daha büyümeden önlendi. Bu tip manzaraların ülkemizde yaşanmasını arzu etmeyiz ancak son olayı insanlarımızın yaşadıkları sıkıntıların dışa vurumu olarak görüyorum. Yineliyorum bir daha böyle olayların yaşanmaması, Sarayköy'ümüzün bu şekilde gündeme gelmesini arzu etmiyoruz"

EL-BAB ŞEHİTLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Son olarak Türkiye'nin Suriye'de sürdürdüğü El-Bab operasyonlarında gelen şehit haberlerine de dikkat çeken Basmacı, "Suriye kökenli genç ve sağlıklı 18-45 yaş arası Suriyeliler burda yaşarken neden El-Bab da bizim askerlerimiz ölüyor. Vatandaşlarımızın geniş kesimince sesli olarak dillendirilen bu gerçeği yetkililerin dikkatine sunuyorum. Orada bizim insanımız can veriyor, milletimizin yüreği yanıyor. Bu acıların son bulmasını istiyoruz" dedi.