CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, referanduma ilişkin saha çalışmalarında gençler ve çocuklara da özel önem veriyor. “Gençlerimizi ve sabi yavrularımızı geleceğe güvenli bir ortamda hazırlamak şart” diyen Basmacı, 16 Nisan tarihinde sandıktan evet çıkması durumunda bilinmezliğe gidileceğini savundu. 
Gençlerle langırt oynarken bir yandan da onlarla siyaset yapan Basmacı, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere büyük önem verdiğini ifade ederek “Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz’ diyerek gençlerin gelecekte söz sahibi olmasına, yönetim kademelerinden etkin ve yetkin yerlerde olmalarının önemine işaret etmiştir” dedi. 

GÜNÜMÜZE IŞIK TUTTU

Atatürk’ün bu sözüne karşın gençlerin tamamen oy deposu gibi görürlüğüne değinen Basmacı, “Ancak gelinen noktada gençleri dinlemeyi, onlara hak etiği değeri vermeyi bırakın tamamen oy deposu gibi görülmeye başlandı. Referandumda oylanacak yeni anayasada milletvekili seçilme hakkının 18’e indirilmesi de bunun açık seçik bir göstergesidir. Orta ve ileri yaş grubundan oy alabilen, genç nüfus içinde bir türlü istediği ağırlığı yakalayamayan AKP, stratejisini gençler üzerine kurmaya başladı. Türkiye şartlarında geçimini sağlayan normal bir ailenin 18 yaşındaki çocuğunun milletvekili seçilemeyeceğini herkes bilir. Bu kanun değildir ancak maalesef siyasi temamüller bunu gerektiriyor. Birilerinin çocukları milletvekili olacak diye seçilme yaşını 18’e indirmenin başka bir nedeni olamaz. Siz onların seçilme yaşı ile ilgileneceğinize onlara iş ve aş bulabilecekleri ortamları hazırlayın. İşsizlik artmaya devam ediyor. Gençlerimizin öncelikli sorunu bu siyasi yapı içinde milletvekili seçilebilir miyim değil, gelecekte ne iş yapacağım endişesi hakimdir” dedi. 

RAMAZANOĞLU’NA GÖNDERME YAPTI

Son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu’na da gönderme yapan Basmacı, “Yurt genelinde eleştiri oklarının AKP ve hükümete yöneltilmesine neden olan Ramazanoğlu’nun açıklamalarının üzerinden bir yıl geçtiğini söyledi. Basmacı, “Denizlili kadın bakanın bir kereden bir şey olmaz diyeli tam bir sene oldu. Hala Ensar açık, hala istismarlar devam ediyor. Çocuk istismarına hayır” sözleri ile anımsattı.