Haberdenizli.com

Yaşadığımız günlerin ne anlam ifade ettiğini eğer algılayamazsak Türkiye ve Denizli açısından geleceği daha sağlıklı örme şansımız zayıflar diyen CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Arif Balkanay sözlerine şöyle devam etti; "24 Haziran itibarıyla yeni bir Türkiye'nin olduğunu kabul etmemiz gerekiyor ve dolayısıyla 29 Ekim'de kutladığımızı iddia ettiğimiz cumhuriyet rejiminden neler kaldığını siz kendi kendinize sorduğunuzda objektif olarak aslında bu sorunun yanıtını bulmuş olursunuz. Önümüzde sadece yerel bir seçim yok, yitirilmiş Cumhuriyetin çağdaş demokrasiyle taçlandırıldığı, yeniden kazanma ve geliştirme mücadelesi var, bunu kabul etmek gerekiyor. Artık ülkemizde totoliter tek adam rejimi var. Literatürde bile adını tam koyamadığımız, şablona oturtamadığımız rejim var ve bu rejimin içerisinde yerel seçimlere gidiyoruz. 

Aday Adayı Arif Balkanay, "Değişik cumhurbaşkanlığı karar nameleri ile yerel yönetimlerde bile yerel yöneticilerimizin şuanda özgür faaliyetlerini sürdürüp sürdürmediğini hem o genelgelerden hem de fiil uygulamalardan biliyoruz. Bir ülkede ağlayarak istifa eden bir belediye başkanı partisi hiç önemli değil, ağlayarak istifa eden belediye başkanının oluştuğu ülkede  demokrasiden bahsedilemez. Hangi partiden olursa olsun halkın oylarıyla gelen birinin görevden alınması, kişisel mevcut hukuk sistemi içerisindeki suçlarakarışması halinde zaten bu onyıllardır ülkemizde yapılan bir uygulamadır doğrudur ordan yargılanır ama siyasi gerekçelerle, demokrasinin gerekçelendirildiği düzlemde olmaz. Bu yarın başkalarınında aynı davranışı gösterme hakkını ve meşrutiyetini getirir, demokratik kültürde çok tehlikeli bir rejimdir" dedi.

Çağdaş Rejimle Tanımlanabilecek Cümle Değil

Aday Adayı Arif Balkanay, " 17 nolu cumhurbaşkanlığı  karar manesini inceleyin, şuanda yerel yönetimlerin ekonomik anlamda da özgürlüğü yok. Bütün belediyeler hangi partiden olursa olsun şuan aralık ayının harcamaları için damat kardeşimizden onay olması zorunda. Böyle bir kültür yok , böyle bir yerel demokrasi anlayışı yok ya da cumhurbaşkanını düşünün seçimlere daha beş ay var, "Eğer istemediğimiz adaylar seçilirse kayyum atarız" bu cümle demokrasiyle, cumhuriyetle, çağdaş bir rejimle tanımlanabilecek ve onun için konulabilecek bir cümle değil" ifadelerini kulladı.

Buradan Çıkmamız Mümkün

Bir cenderenin içerisinde ülkemiz diyen Balkanay, "Buradan çıkmamız mümkün, Ulu önder Atatürk kurtuluş savaşından sonra üçüncü sanayi devriminin merkezde olduğu yeni cumhuriyeti tesis etmeye çalışmıştı ve o dönem koşullarında çok önemliydi ama devrim yukardan aşağıya tesis ediliyordu. Çünkü ülkenin, halkın, ulusun durumu belliydi. Okuma - yazma oranlarından sanayi alanındaki yatırımlarımıza kadar. Bu gün gelinen noktada yapabileceğimiz şey bunu tersine çevirmek aşağıdan yukarıya devrim sistemini gerçekleştirebiliriz cumhuriyeti yeniden kazanmak açısından bu felsefi yaklaşım önümüzdeki yerel seçimlerin ne kadar stratejik olduğunu gösteriyor. Çocukların geleceği için ancak bu ev ödevimizi bizler iyi yaparsak ve yerine getirebilirsek Denizli'de, Türkiye'de yeni şeyler olabilir ve hepimiz yeniden umutlanabiliriz. Hangi meslek uğruna olursak olalım" diye konuştu.

Hayatın Her Alanında Egemen Kurmamız Gerekiyor

Şuanda Türkiyenin en zenginleri hallerinden memnunlar mı? diyen Balkanay şunları kaydetti; "Bu gelinen nokta sadece o firmaların yönetim yeteneklerindeki eksikliklerden mi kaynaklanıyor? Ülkeyi yönetenlerin yaptığı yanlışlar var gelinen noktada bu yanlışlardan dolayı tek tek bireyler ya da kurumlar bedel ödüyor, o doğacak çocuğumuz onun bizim yaptığımız yanlışlardan dolayı bedel ödememesi için önümüzdeki yerel seçimler hayati  öneme sahip. Türkiye ve Denizli şuanda karpuz gibi ortadan ikiye bölünmüş durumda, bunu acilen değiştirmemiz gerekiyor bizim yeniden barışı, daynışmayı, kültürel ögeleri yerel yönetimlerden başlayarak bütün ülke hattında hayatın her alanında egemen kurmamız gerekiyor. Marka kent yaratmak konusunda çok ciddi hamleler atabiliriz.