HABERDENİZLİ.COM

Denizli’nin Çardak Belediyesi imar barışından yararlanmak isteyen vatandaşların e-devlet sistemi üzerinden daha kolay ve daha rahat işlem yapabilmeleri için ücretsiz olarak beyan girişi ve bilgilendirme hizmeti veriyor. 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı ek inşaat alanları içeren tüm yapılar imar barışından faydalanacak. 8 Haziran'da kabul edilmeye başlanan başvurular, 31 Ekim 2018’e kadar sürecek. Yapı kayıt belgesi bedeli ise 31 Aralık tarihine kadar ödenecek.Belediyemiz tarafından oluşturulan birim vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi görmektedir.

‘‘ Belediyemiz vatandaşlarımızın başvurularını ücretsiz olarak yapmaktadır.’’  

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, "Piyasada bu hizmeti veren birçok noktanın oluştuğunu ancak yüksek miktarda ücret alınmasından dolayı vatandaşların şikayetlerinin giderek artması üzerine böyle bir uygulamaya geçtiklerini" Bu Kapsamda, "Belediyemiz vatandaşlarımızın başvurularını ücretsiz olarak yapmaktadır. Özellikle köyden mahalleye dönüşen yerleşim bölgelerimizde vatandaşlarımız bu konuda yeterli bilgiye sahip değil.

Bu vatandaşlarımıza yardımcı olmak ve işlerini kolaylaştırmak için belediyemizde bilgilendirme ve hizmet birimi oluşturarark görevlendirdiğimiz personellerimiz vatandaşlarımıza ücretsiz olarak hizmet vererek yardımcı oluyor. Böylece hem belediyemiz açısından emlak kayıtlarının daha sağlıklı işlenmesi gerçekleşiyor, hem de bu yasadan yaralanarak yapı kayıt belgesi almak isteyen vatandaşlarımıza rahat ve güzel bir ortamda çaylarını içerken, güler yüzlü ve sıcakkanlı bir şekilde bu hizmeti veriyoruz. Eğer bu süre iyi değerlendirilmez ise yaptırımları çok ağır. Biz Çardak Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için her türlü desteği vermeye hazırız” dedi."

Yapı Kayıt Belgesi için e-devlet yoluyla başvuru yapacak vatandaşlardan şu belgeler istenecek:

1) E-devlet şifresi
2) Geçerli bir cep telefonu numarası
3) Geçerli bir e-posta adresi
4) Beyan edilecek yapının adresi
5) Tapusu varsa ada ve parsel bilgileri
6) Toplam inşaat alanı; konutların ve işyerlerinin ayrı ayrı toplam alanları (m2)
7) Yapıdaki konut ve işyeri sayısı
8) Arsa/Arazinin emlak vergi birim değeri (TL/m2) (İlgili belediyesinden alınabilecektir.)
9) Yapının bulunduğu arsanın alanı; varsa tapudaki alan yoksa beyan edilecek alan (m2)
10) Yapı sınıfı (sistemin sunacağı seçeneklerden seçilecek)
11) İmar mevzuatına aykırılığın tarif edilmesi
12) Yapıyı gösteren ve ayrılık kısmını gösteren birer adet fotoğraf. (Fotoğrafların dosya formatı .jpg, .jpeg veya .png olmalıdır.)