Haberdenizli.com

Kamuoyunda ‘Vergi Affı’ olarak bilinen, “7143 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” yürürlüğe girdi. Vatandaşların belediyelere ait borçlarını da yapılandıran söz konusu Kanun çerçevesinde vergi, ceza ve harçların gecikme cezaları silinerek, peşin ve taksitle ödeme imkânı sağlanıyor. Kanundan yararlanmak isteyen vatandaşların 31 Temmuz 2018 mesai bitimine kadar Çardak Belediye’sine başvurmaları gerekiyor.

Belediye Başkanı Mahmut Öztürk , vergi affı ile ilgili mükelleflere çağrıda bulunarak, yapılandırmalardan faydalanmalarını,indirim fırsatlarını kaçırmamaları uyarısında bulundu. 31 Mart 2018 tarihinden önceki dönemlere ait vergi, ceza ve harçların yapılandırılmasını içeren 7143 sayılı Kanun çerçevesinde, vergi ve borçlara ilişkin vergi ziyaı cezası ve uygulanan gecikme zammı tamamen silinecek. 31 Mart 2018 itibariyle gecikmiş borçlara Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında güncelleme yapılacak. Belediyeye borcu olan vatandaşlardan isteyenlerin peşin, isteyenin taksitli ödeme yapabileceği uygulama kapsamındaki peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranları üzerinden hesaplanan tutardan yüzde 50 indirim yapılacak. Vatandaşlar yeniden yapılandırma kapsamında 6 ila 18 ay arasında değişen taksitlerle de ödeme yapılabilecek. Peşin ya da taksitli ödeme tercihinin verilecek dilekçede vatandaş tarafından belirtilmesi gerekiyor.

Kanun kapsamında ödenmesi gereken taksitlerden ilk ikisinin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerin geç ödeme zammıyla birlikte son taksiti izleyen ayın sonuna kadar da ödenmemesi halinde, kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek.