Bakım ve onarım çalışmalarının yapıldığı Denizli'nin Çardak ilçesinde bulunan Çardak Havaalanı'nın 1 Eylülden itibaren yeniden uçuşlara açılacağı bildirildi. Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu (Denizli Platformu) üyeleri, Denizli Platformu Dönem Sözcüsü Denizli Sanayi Odası(DSO) Başkanı Müjdat Keçeci başkanlığındaki bir heyetle incelemelerde bulunmak üzere Çardak Havaalanı'nı ziyaret etti.
Ziyarette platform üyelerine Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Denizli Çardak Havaalanı Müdürü Soner Tuğral ve Türk Hava Yolları (THY) Denizli Satış Müdürü Necdet Gürsoy pistteki bakım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

22 sivil toplum örgütünü temsilen ziyareti gerçekleştirdiklerini söyleyen Müjdat Keçeci, "Havaalanında asfaltlama çalışmalarının hızla sürdüğünü ve Eylülde kullanıma açılacağını, bilet satışlarının ise devam ettiğini duyuyoruz. Denizli halkı, Antalya, Isparta ve İzmir'den uçmaktan sıkıldı, bezdi. Bize Çardak Havaalanı'ndan uçuşların bir an önce başlaması için yoğun baskı var." dedi.

Havaalanı Müdürü Tuğral ise pistin her 10 yılda bir bakıma girmesi gerektiğini vurguladı. Tuğral, "Çardak Havaalanı pistinin bakımı 1998 yılında yapıldı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı bize piste bakım yapılması gerektiğini bildirdi. 1 Temmuz'da başlayan bakım çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığı 1 Eylül'de havaalanının uçuşa hazır olacağını ifade ediyor. Biz de 1 Eylül'ü bekliyoruz. Son olarak Tabur Komutanlığı'ndan aldığımız bilgi, planların istendiği şekilde gittiği yönünde. Hava Kuvvetleri'nin İnşaat Taburu, sabah 04.30'dan hava kararıncaya kadar büyük bir özveriyle çalışıyor." diye konuştu.

THY Denizli Satış Müdürü Necdet Gürsoy da 1 Eylül itibariyle uçak biletlerinin satışa açık olacağını açıkladı. Gürsoy, "1 Eylül'den itibaren artık yine İstanbul'a 7 gün, 14 sefer yapacağız. İstanbul seferlerinde, eski tarifeye devam edeceğiz. Aslında, İstanbul'dan Denizli'ye günde 2 sefer yeterli değil. Artması için çalışmalar sürüyor. Kış tarifesinde, uçaklar müsait olursa, ek sefer talep edeceğim. Ancak kış tarifesi, 29 Ekimde başlıyor. Şu anda içinde bulunduğumuz ara tarife döneminde İstanbul'a sefer sayısının artırılması zor." ifadelerini kullandı.