Haberdenizli.com

Türk sporunda geleceğin yıldızları artık ilkokulda keşfediliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığı ile geçen yıl başlayan Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi devam ediyor. 

Çameli’den Start Verildi

Antrenörler ve Beden Eğitimi Öğretmenlerinden oluşan 20 kişilik bir ekiple yeni dönem çalışmalarına Denizli'nin Çameli ilçesinden başlandı. 8 farklı istasyonda boy-kilo, esneklik, oturma yüksekliği ve kulaç uzunluğu, dikey sıçrama, el kavrama kuvveti, geriye sağlık topu atma, çabukluk-çeviklik ve 20 mt sürat koşusu gibi alanlarda yetenekleri test edilen çocukların ölçüm sonuçları veri tabanına kaydediliyor.

Yetenek Taramasına Çameli'den Start Verildi

Bilimsel Veriler Kullanılıyor

Tüm yurtta ilkokul 3. Sınıf öğrencileri taramadan geçirilirken, yetenekleri test edilen çocukların ölçüm sonuçları Gençlik ve Spor Bakanlığı Bilgi İşlem Başkanlığı veri tabanına kaydediliyor. Analiz edilecek sonuçlara göre öğrenciler, yetenekli oldukları spor branşlarına yönlendirilecek. İlerlemesi takip edilecek sporculardan belirli kriterler dahilinde seçilenler ise elit düzeyde sporcuların yetiştirildiği Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri bünyesine davet edilecek. 

“Spor Altyapısı Sağlam Temelleri Üzerinde Yükselecek”

Sportif Yetenek Taramasında yeni dönem çalışmalarına başladıklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, projenin her yıl daha da genişletilerek devamlı hale gelmesinin ülkemizdeki spor altyapısının sağlam temeller üzerinde yükselmesi için önemli olduğunu söyledi. İbanoğlu, dün Çameli’de başlayan yetenek taramalarının, bugün Kale ilçesinde yapıldığını ve ilk aşamanın 3 Ocak tarihine kadar devam edeceğini bildirdi. 

Yetenek Taramasına Çameli'den Start Verildi