Haberdenizli.com

Denizli'nin Çameli ilçesi ve Mahallelerinde yetişen mantarın tadı kadar fiyatı da oldukça güzel kilosu gecen hafta 40 tl’den satılırken yağmurlardan sonra 15 TL’ye satan köylüler adeta mühendis yevmiyesi ile çalışmaya başladılar. Çıntarın taç kısmının üzerinde yer alan daha küçük bir çıntar bu yıl çıntarın bolluğunun habercisi gibi. Yüksek kesimlerinde son bahar mevsiminde bolca yetişen ve yöresel adıyla çıntar olarak adlandırılan mantarlar sayesinde dağ köylerinde yaşayan vatandaşlar adeta bayram yapıyor. Bir çok ailenin geçim kapısı haline gelen çıntar toplayıcılığı bir sektör olmaya başladı. Toptancıları tarafından her gün sabah ve akşam saatlerinde toplanılarak pazarlara götürülen çıntar sayesinde köylüler hallerinden memnun olduklarını belirttiler.

Köylülerin Yeni Gelir Kapısı Oldu

Özellikle Çameli’nin yüksek kesimlerindeki çam ormanlarının arasında yetişen mantar ( çıntar ) türleri oldukça lezzetli olurken, çıntar almak için çok sayıda vatandaş pazara gidiyor. Sonbahar yağışlarının ardından ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişen çıntarların özel müşterilerinin olduğunu belirten köylüler, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çıntarın kilosunu 15 TL’ye sattıklarını belirttiler.

Çameli Esnaflarından İsa Güngör Dost ve Akrabalarınla Çameli dağlarında bulduğu kovalar dolusu Çıntarla yemede yanında yat pozu vererek takipçilere Çameli’de çıntarın bolluğunu göstererek Güngör, "Çapasını ve kovasını alan Dağlara çıksın heryer çıntar dolu" dedi.

Köylülerin Yeni Gelir Kapısı OlduKöylülerin Yeni Gelir Kapısı Oldu