Çameli İlçesi bilindiği gibi soğuk geçen bir yer. Buralarda ısınma büyük bir önem arz ediyor. Son zamanlarda da çoğu yeni yapılan binalarda ve mevcut binalarda sobalı sistemden kalorifer kazanına geçildi.
Bu don olayları gibi sebeplerden dolayı sıhhi tesisatlar da büyük zararlar ortaya çıkabiliyor. Bu sorunları bilinçsiz bir tesisatçı tarafından yapılması durumda geçici çözümler sonucunda büyük zararlar ortaya çıkabiliyor. Çameli’de büyük bir eksiklik olarak görülen bu eğitimleri sürekli düzemeyeceklerini dile getirdi.

Çameli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ramazan Uysal, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, Haftaiçi açık bulunan 64 saat süreli kursa, Hüseyin Akkan'ın usta öğreticiliğinde 30 kursiyerin katıldığını söyledi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Uysal, kursa yapılan başvuruların kendilerini memnun ettiğini söyledi. Kurs sayesinde kursiyerlerin tam donanıma sahip olacaklarının altını çizen Elçi, "Çameli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılmış olan kurslardan biri olan Katı ve Sıvı Kalorifer Ateşçiliği Halk Eğitim Merkezi Binasında açılmıştır. Açılan kursumuza 30 kişi müracaat ederek kayıt yaptırdı. Kursumuz yoğun bir ilgi ile devam etmektedir" dedi.

Gün geçtikçe kalorifer kullanımı yaygınlaşmakta, yakacak deneyimli eleman ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Bu kurslar sayesinde kursiyerlerimiz tam donanımlı bir bilgiye sahip olarak belgelerini almış olacaklar. Her alanda olduğu gibi kalorifer yakmakta bir deneyim ve teknik donanım işidir. Aksi takdirde bilinçsiz yakma teknikleri büyük kazalara sebebiyet verebilir. Bilinçli yakıldığında az yakıt ile çok ısı elde edilebilir. Bilinçli ve donanımlı eleman yetiştirmek Hasköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün işidir.

Çameli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Uysal Amacımız halkın istihdamını sağlayacak kurslara ağırlık vermektir. Bundan sonraki süreçte de bu tür ihtiyaç giderici kurslara öncelik vereceğiz."