HABERDENİZLİ.COM

Sabahın erken saatlerinde ise -5 dereceyi gören hava sıcaklığı Çameli İlçesinin yüksek kesimdeki mahallelerinde ise eksi 8 derece gözlenirken, yoldaki su birikintilerinin donduğu ve araçların çamlarının buz tuttuğu görüldü. 

Yetkililer soguk havanın bir kaç günde daha devam edeceği sabah erken saatlerde ve gece saatlerinde oluşabilecek buzlanma olayına karşı vatandaşları uyarırken, havaların soğuması ile birlikte Çameli’de ilk akşam saatlerinde, sokaklar bomboş kalmaya başladı. Çameli Tarım İlçe Müdürlüğü ise önümüzdeki birkaç gün daha gece ve sabah saatlerinde etkisini gösterecek olan soğuk hava nedeniyle zirai don tehlikesi olduğunu belirtti. Çiftçilerin bu konuda gerekli önlemleri almaları istendi.

SAYAÇLAR UYGUN BİR ŞEKİLDE KORUNMALI

Sayaçların; kalın yün kumaş, boru kılıfı, izocam gibi parçalarla sıkıca sarılarak muhafaza altına alınması konusunda uyarıda bulunan yetkililer, ayrıca varsa muhafaza sandıkları da talaşla doldurulmalıdır. Sayaç donmaları ve sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızmalarına karşı dikkatli olunmalıdır.” ifadelerini kullandı.