HABERDENİZLİ.COM

Çameli ilçesine bağlı Taşçılar Mahallesinde yaşayan Soner Koç Bu Mevsimde kar görmenin mutluluğunu yaşıyoruz diyerek, karın çok lezzetli olduğunu bu karları çuvallara doldurup mahalle halkına ve arkadaşları ile kar şerbeti yapacaklarını belirtti.

Koç, Mağaralarda tonlarca kar var yamaçtaki karları keserken bile soğukluğu hissettik Temmuz ayının sıcaklığına rağmen çok soğuk olduğunu kar kuyusunun uzunluğunu bilemiyoruz ama gerçek şuki içeriye giren fazla durmuyor çok soğuk 5 dk anca duruyoruz yanımızda getirdiğimiz kürek ve çuvala kar kuyusundaki karları hemen doldurup çıkıyoruz sonra ısındıktan sonra tekrar giriyoruz mağaraya dedi. Garkın Yaylasının zirvesinde, fazla güneş görmeyen yerlerde büyük kar çukurlarında doğrudan üzerine yağarak yada tozarak biriken karlar kar kuyularında yaz aylarında bile kendilerini muhafaza edebiliyor. Kimi bölgelerde kar kuyuları doğal olduğu gibi kimi kuyuları da insanlar kendileri inşa etmişler.

Koç, Macera sevenler için Ağustos ayında dağda kar görmek ve zorlu bir yolculuk sonrası Zirveye gelip hem manzarayı hemde kar yemenin keyfine varsınlar dedi.

Denizli'de Ağustos Ayında Doğal Kar Kuyuları