HABERDENİZLİ.COM

Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın Eylül ayında Çameli ilçesinde biraraya geldiği muhtarlara tavsiyesi üzerine harekete geçen Honazlı çiftçiler, sirke sayesinde ürünlerine zirai ilaç kullanmadıklarını söylediler.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, ilçe ziyaretleri kapsamında geçtiğimiz Eylül ayında ziyaret ettiği Çameli ilçesinde muhtarların sorunlarını dinlemiş, bir muhtardan gelen ‘sinek lavraları ile mücadele için sirke verilmesi’ talebi üzerine çiftçilerin bunu kendilerinin rahatlıkla yapabileceği tavsiyesinde bulunmuştu. 

Honazlı çiftçiler bu tavsiyeye kış boyu hazırladıkları elma sirkeleriyle karşılık verdiler. İlçeye bağlı Karateke Mahallesinde ikamet eden çiftçi Muammer Demir, yerel televizyon ve gazetelerden Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın bu konuyla ilgili tavsiyesini okuduğunu, çevresi ile de paylaşıp hemen uygulamaya geçtiklerini söyledi. Kış boyunca varillere elma sirkesi kurduklarını ve yeni yıldaki ilk meyve hasatlarında bunun karşılığını aldıklarını vurgulayan Demir, “Sayın Valimizin tavsiyesine uyarak kışın sirkemizi kurduk. Ağaçlarımızın büyüklüğüne göre en az 3 yada 4 pet şişeye doldurup kiraz ve erik ağaçlarımıza astık. Sinekler sirkenin bulunduğu bu şişelerde toplanıyorlar ve meyvelerimiz hiç zarar görmüyor. Bu sayede bu yıl hiç sinek için zirai ilaç kullanmadık. Meyve hasatlarımızdan sonra sebzelerimizi de sineklerden bu sayede koruyacağız. Bizlere yol gösteren Sayın Valimize teşekkür ediyoruz. Sayesinde ilaç masrafı ve sirke satın alma masrafından kurtulduk” dedi.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, 27 Eylül 2016 tarihinde ziyaret ettiği Çameli ilçesinde Arıkaya Mahalle Muhtarı Hikmet Güngör’ün meyve sineğiyle mücadele için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden sirke talep etmesi üzerine devreye girerek yenilen elmaların kabuğunu atmamalarını ve bununla kendi sirkelerini kendilerinin yapmalarını istemişti.