Denizli Büyükşehir Belediyesi, çevre düzeni planı doğrultusunda, daha sağlıklı yaşam çevreleri oluşturmak için 1/5000 ölçekli imar planlarında değişikliğe gidiyor. Denizli  Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak Çameli'de 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planlarında revizyona gidiyor.  Planda Kat Yükseklikleri, Dere İslah Projeleri, Ticari Alanlar, Otoparklar, Resmi Kurum Alanları yeniden düzenleniyor. 

“Önceliğimiz Şehrin Planlı Ve Programlı Olarak Büyümesi Ve Gelişmesi”
 
Çameli'nin  büyümesi ve gelişmesi açısından 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının son derece önemli olduğunu vurgulayan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan bu imar planıyla şehrin imar haritasının ortaya çıkarılacağını ve imar noktasında yaşanan sıkıntıların son bulacağını belirtti. 

Başkan Arslan, “İmar planlarının çıkartılması ve haritaların hazırlanması bu ilçe  için hayatı bir önem taşıdığını belirterek “2014 yılında Göreve geldiğimizden bu güne kadar önceliğimiz şehrin planlı ve programlı olarak büyümesi ve gelişmesi oldu. Bu noktada önümüze çıkan en önemli sorununda şehrin tam bir imar planının olmamasıydı. Bu sorunu ortadan kaldırmak için İlçenin  ayrıntılı bir imar planının ortaya konulması gerekliydi. Değişen İmar Planımızın Çameli İlçemizin geleceğine yön verecek şimdiden hayırlı olsun.” diye konuştu.