Çameli Belediyesi Basın Birimi sabah saatlerinde attığı skandal haberle günde geldi. haberin çok geçmeden 1 Nisan şakası olduğu öğrenildi. Çameli Basın Birimi Denizli Yerel basınına attığı haberin altına küçük birşekilde şu mesajı yazdı; "Tabii ki 1 Nisan şakası, ancak bu seferki şakamız gerçeğe oldukça yakın, onun için yetkilileri uyarıyoruz! Ayrıca şaka haber içinde ismi geçen başta Çameli belediye başkanımız Cengiz Arslan’ın ve Acıpayam belediye Başkanımız Dr. Hulusi Şevkan’ın ve diğer gerçek kişilerin hoşgörüsüne sığınıyoruz.

İşte o haber;

Denizli’nin en güneyinde yer alan Çameli ve Acıpayam’a bağlı Gireniz Bölgesi Muğla’ya bağlanıyor. Sınır değişikliğiyle beraber ilçenin ismi de  Karaman olarak değişecek. 

Denizli’nin en güneyinde yer alan ve il merkezine uzaklığı ve hizmet almada sıkıntılar yaşayan Çameli ilçesi ve Acıpayam’a ait Gireniz bölgesi Muğla’ya bağlanıyor.  Konu hakkında açıklama yapan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan bu konunun uzun zamandır kendi gizli gündemlerinde olduğunu ve Ankara’da gerekli girişimlerde bulunarak içişleri bakanlığından en sonunda olumlu cevabı aldıklarını söyledi. 

İLÇEDE REFERANDUM YAPILACAK

Başkan Arslan’ın açıklamalarına göre 16 Nisan’da yapılacak referandumun ardından Çameli ve Gireniz bölgesinde yeni bir referandum yapılacak. referandum tarihi henüz netlik kazanmazken 2017 yılı içinde yapılacağı kesinleşti. Referandumda ilçede yşayan vatandaşlara  “Muğla’ya mı bağlı olalım, Denizli’ye mi” şeklinde sorulacak. Başkan Arslan  bölge halkından Muğla’ya bağlanma yönünde olumlu sonuç alınırsa sürecin hızlanacağını söyledi. 


ÇAMELİ ESKİ İSMİNİ ALACAK

Çameli’nin daha önce Karaman isminin ‘Karaman’ olduğunu hatırlatan Başkan Arslan, sınır  değişikliğiyle beraber ilçenin yeniden eski ismini alacağını belirtti. yeni sırlara göre  Acıpayam’ın Gireniz bölgesinde kalan Kelekçi’nin de aralarında bulunduğu 18 mahalle Karaman ilçesine bağlanacak. Gireniz bölgesi ve Çamelili vatandaşlar referandumda Muğla’ya bağlanmayı kabul ederse yeni kurulacak Karaman İlçesi Muğla’nın 14’üncü ilçesi olacak.