HABERDENİZLİ.COM

Renkli Görüntülerin yaşandığı yarışmada yaklaşık 11 kişi kıyasıya mücadele verdi Sportif balıkçılığı ve Çameli Alabalığını tanıtmak , yarışma kültürü anlayışını geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmada yarışmacılar farklı balık tutma yöntemleri ile yarışmayı izleyenleri şaşırttılar.

Yarışmanın startının verilmesiyle 11 kişi havuzda çıplak elleriyle balıkları yakalayabilmek için zamana karşı birbirleriyle yarıştı . Bazıları köşelerde balıkları yakalamaya çalışırken, bazıları da gördüğü balıkları yakalamak için üzerine atladı.Yarışma sonunda 1 .olan Murat Altan 2.olan Zeki ÖZTÜRK,3'üncü ise Yiğit Sönmez oldu.Yarışmacıların ödülleri akşam Ödül Töreninde verilecek.

Çameli İlçesi Belediye Başkanı Cengiz Arslan, elle balık tutma yarışmasını ilçenin başta olmak üzere balığının lezzetinin tanıiçin düzenlediklerini söyledi. Başkan Arslan, Denizli’deki 118 balık üretim çiftliğinin 106’sının Çameli’de bulunduğunu belirterek, “Çiftliklerde yıllık 2 bin ila 3 bin ton arasında alabalık üretiliyor. Bizde Çameli’de üretilen alabalığa dikkat çekmek için elle balık tutma yarışması düzenledik. Alabalığımızın lezzetini ve az olan yağ oranı bakımıyla tanıtmak için bu tür etkinlikler yapıyoruz. Yarışmada dereceye girenlere tuttukları balıkları ikram edeceğiz” dedi.