HABERDENİZLİ.COM

Çameli'de bu sabah (4 Ağustos 2017) havaların serin geçmesinden dolayı bazı vatandaşlar evlerinin sobalarını yaktığı görüldü. Bir tarafta, Denizli kent merkezinde ve bir çok ilçesinde havaların sıcak olmasından dolayı bunalan vatandaşlar, diğer tarafta yaz aylarının en sıcak geçtiği Ağustos ayında serin hava nedeni ile Çameli'de sobalarını yakan vatandaşlar.

Bir kaç gündür meteoroloji verilerinde yağış beklenen Denizli'de, kent merkezinde yağmur görülmezken bazı ilçelerinde yağmur ve dolu yağışı meydana geldi. Denizli'de hava sıcaklığı bugün 19 ile 32 derece arası değişirken, Çameli'de hava sıcaklığı 5 derecelere kadar düştüğü belirtildi.

Çameli'nin Arıkaya, Gürsu, Kargın Yaylası ve yüksek kesimlerinde hava sıcaklığının daha düşük seyrettiği belirtildi. Bu nedenden dolayı bugün bazı vatandaşlar,ısınmak için soba yaktığı görüldü.

İlçede yaşayan yaşlıların, Ağustos ayında ilçemize yağmurun yağması demek, Çameli'ye kışın geldiği demektir dediği aktarıldı. Geçmişte de bu şekilde olayın çok kez yaşandığı ve kışın Çameli'ye erken geldiği belirtildi. Sıcaktan bunalan Denizlilerin serinlemek için en verimli yerin Çameli olduğunu dile getirdiler.