HABERDENİZLİ.COM

Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediyesi ve Çameli Kent Konseyi  tarafından düzenlenen Çameli  kar şenliklerinin 4’üncüsü bu Pazar gerçekleşecek.  Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, bütün doğaseverleri kar şenliğine davet etti.

4 Mart günü saat 08.30'da Çameli Belediyesi önünde toplanacak zirve tırmanışçıları, Çameli Kaygın yaylası eteklerinde rehberler eşliğinde AKUT görevlileri ile beraber tırmanışa başlayacak. Tırmanış etkinlik alanına yürüyüş ile devam edecek.  Etkinlik alanında meydan ateşi, kayak yarışmaları, halat çekme yarışması, karda güreş, kardan heykel yarışması, yöresel sanatçılar tarafından canlı müzik ve yöresel halk oyunları gibi etkinlikler yapılacak.

İlçenin doğal güzellerini tanıtmak adına kar şenliklerinin önemli olduğunu ve gelecek yıl da kar şenliği düzenlemeye devam edeceklerini dile getiren Başkan Cengiz Arslan, "Turizmin canlanması ve yeni fırsatlar yaratmak için bu tür etkinliklere ihtiyacımız var. Yaylaları, alabalığı, cevizi ve fasulyesiyle ünlü ilçemizi doğa turizminde markalaştıracağız" şeklinde konuştu.

Şenliğe katılacak vatandaşları uyaran Başkan Arslan, "Mevsim şartlarını göz önünde bulundurarak araçlarında kar lastiği, zincir, çekme halatı bulundurmaları ve kişisel tedbirlerini almaları önem arz ediyor" şeklinde konuştu.