HABERDENİZLİ.COM

Denizli’nin Çameli İlçesi Cumaalanı Mahallesinde ikamet eden 105 yaşındki Süleyman Duru, mahalledeki sağlık evi,Camii,gibi kuruluşların gönüllü bahçıvanı.  Sağlıklı kalmasını doğal ürünler yemesine bağlayan Süleyman dede,  "Çocukluğumdan beri doğal ürünler kullanmayı tercih ediyorum. Bahçemde çalışıyor, yakacağım odunu kendim kırıyorum' diye konuştu.

CİDDİ HASTALIK GEÇİRMEDİM

Bu yaşına kadar çok ciddi bir rahatsızlık geçirmediğini ifade eden Duru, “Soframda daima yoğurt, tereyağı ve bal bulundururum. Uzun yaşamak isteyenlere, doğal ürünler tüketmeyi tavsiye ediyorum.”  dedi.

Her hafta Sağlık ocağına giderek  sağlığını kontrol ettirdiğini ifade eden Duru, “Allah'a çok şükür, bütün ihtiyaçlarımı kendim giderebiliyorum. Yaz aylarında tarlaya gidip çalışıyorum. Zaman geçiyor. 105 sene nasıl geçtiyse bundan sonra da öyle geçer.”  Şeklinde konuştu.

GÖRENLER YAŞIMA İNANMIYOR

Kendisini görenleri yaşına inanmadığını belirten Duru,  “Bu yüzden ben de nüfus cüzdanımı hep yanımda taşıyorum. İnanmayanlara kimliğimi gösteriyorum. Kimlikte doğum tarihinin 1907 olduğunu gören yabancılar şaşırıyor. Sağlıklı yaşamımı çalışmaya bağlıyorum. Daha bu yaşıma kadar hiç boş durmadım. Çalışırım, gezerim ve yürürüm. Hava güzel olunca evde oturmam. Yazın günümü tarlada geçiririm.” diye konuştu.