Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Çameli Yaylası 4. Kültür Tarım ve Alabalık Festivaline katıldı.

 Festivale Bakan Kavaf’ın yanı sıra Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekilleri Mithat Ekici, Mehmet Yüksel ve Mehmet Salih Erdoğan, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


 

Festivalin açılış konuşmasını yapan Çameli Belediye Başkanı Cengiz yılmaz, festivalin amacının ilçeyi tanıtmak ve yapılacak yöreye özgü yarışmalar ile 40 yıl öncesini hatırlatmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyledi.


 

            Çameli Kaymakam Vekili Uğur Kalkar, Çameli’nin alabalığı, elması ve cevizinin tanıtılması için düzenlenen festivalin önemli olduğuna değinerek, alabalık yetiştiriciliğine teşvik etmenin amaçlandığını belirtti.


 

            Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de, festivalin hayırlı olmasını dileyerek, Çameli’nin güzelliğinin yaşanmasının ayrı bir önem taşıdığını ifade etti.


 

            Vali Yavuz Erkmen ise, yol yapım çalışmalarının bittiğinde ilçeye çok önemli katkı sağlayacağını, Çameli de üretilen alabalığın yurtdışında Denizli’yi ve Türkiye’yi temsilen ihraç edildiğini ve bunun memnuniyet verici olduğunu söyledi. Bu anlamda tarımsal anlamda ve alabalık konusunda ilçenin biraz daha ön plana çıkacağına dikkat çeken Vali Erkmen, önümüzdeki dönemlerde Çameli’nin çok iyi noktaya geleceğini belirtti.


 

            Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Çameli’nin bozulmamış tabiatı ile İlimizin çok güzel bir ilçesi olduğunu, denize yakın olması nedeniyle turizm potansiyeli açısında insanların kolayca tercih edebileceği bir yer olduğunu vurguladı. Çameli’nin turizm potansiyelinin harekete geçmesini istediklerini belirten Bakan Kavaf, Çameli’nin coğrafi dokusunun da bozulmadan kalmasının önemli olduğunu sözlerine ekledi.


 

 Törende Çameli Belediye Başkanı Cengiz Yılmaz, Bakan Kavaf, Vali Erkmen ve diğer protokol üyelerine plaket verdi.


 

            Konuşmaların ardından, Gökçeyaka folklor ekibi tarafından halk folklor gösterisi ve Denizli Belediyesi Mehteran takımının gösterisi sunuldu.