Denizli Yörükleri Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe Çal Belediyesi ev sahipliği yapacak. Toplantı 27 Haziran Pazartesi günü Çal Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde saat 11.00’de başlayacak.
Toplantıya Çal Kaymakamı Ertuğrul Aslan, Belediye Başkanı Fethi Akcan’da katılacak. Ayrıca Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği, Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yetkilileri de toplantıda görüş alışverişinde bulunacak. Çoban ateşinin de yakılacağı etkinliğin bölgeye katkı sağlayacağını söyleyen Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Maalesef ülkemizde çoban bulmakta zor hale geldi.  Çobana kız bile vermek istemiyorlar. Gençler çobanlık yapmak istemiyor.  Bu durumda küçükbaş hayvancılığa darbe vuruyor. Çobanların sosyal statüleri ve sosyal güvenceleri devletimiz tarafından desteklenmelidir. Çal’da yapılacak olan toplantıya bölgemizdeki tüm çobanları davet ettik” dedi.
Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan ise, Çal Belediyesi’nin ev sahipliği için teşekkür etti,  toplantının Türk hayvancılık sektörüne ve çobanlara katkı vermesini beklediklerini kaydetti.

ÇOBAN ATEŞİ