HABERDENİZLİ.COM

Çal Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce koordinesinde Çal Spor Salonunda gerçekleştirilen faaliyete Çal Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, Çal Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Tayfur Öztepe ile Çal Baklan ve Bekilli’den gelen Okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Proje kapsamında Çal Baklan ve Bekilli ilçelerindeki 15 okuldan İlkokul 3.sınıfta okuyan 183 öğrenciye uzman antrenörler eşliğinde 8 ayrı istasyondan oluşan antropometrik ölçüm ve performans testleri uygulandı.

Spor Salonunda oluşturulan 20 metre sürat koşuşu, el kavrama kuvveti, çeviklik testi, geriye sağlık topu atma, dikey sıçrama, esneklik, oturma yüksekliği, kulaç uzunluğu, vücut ağırlığı, boy uzunluğu olmak üzere 8 istasyonda yeteneklerini ve süratlerini sergileyen öğrencilerin elde ettikleri süreler ve veriler Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen cihazlar vasıtasıyla otomatik olarak Bakanlık Merkezindeki veri toplama merkezine ulaşıyor. Değerlendirme sonucunda yetenekli öğrencilere önümüzdeki yıldan itibaren temel spor eğitimleri verilip ilgili branşlara yönlendirilerek uzman antrenörler eşliğinde eğitimler almaya başlayacaklar. Proje sayesinde oluşturulacak sporcu havuzu ile birlikte önümüzdeki yıllarda ülkeyi uluslararası alanda temsil edecek sporcular yetiştirilecek. 

Açılışta konuşan Çal Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Tayfur Öztepe; “Tüm yurtta uygulamaya konulan Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında Sağlıklı ve hareketli yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürü yerleştirmek ve fiziksel hareket alışkanlığı kazandırmak, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak,spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amaçlanmaktadır.” dedi.

Açılışta bir konuşma yapan Kaymakam Yusuf Durani Dinç ise; Türk Spor tarihinin en büyük projelerinden biri olan bu projenin çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimleri yanında sportif anlamda da gelişimleri noktasında ortaya konulan çok önemli bir proje olduğunu düşünüyorum.” dedi.