HABERDENİZLİ.COM

Ziyarette Kaymakam Yusuf Durani Dinç ile protokol üyeleri de yer aldı. Başkan Akcan, “Çal’ı bu proje ile kalkındıracağız. Çekirdeksiz kapruz, çerezlik ay çekirdeği, yayla seracılığı, bamya, üzüm, sarımsak, mısır başta olmak üzere bir çok tarım ürününün üretildiği Çal’ı tarım da cazibe merkezi haline getiriyoruz. 2015’de yaşanan don olayında 45 bin dönüm bağ alanı yok oldu. 120 bin dönüm alan ise, olumsuz etkilendi. Biz de alternatif tarım ürünlerine yöneldik. Türkiye’nin en lezzetli sarması Çal üzüm bağlarında yetişiyor. Çal bamyası için marka çalışmalarımız başladı. Turşu ve salamura yaprak işletme ve pazarlama için de Ziraat Odası ile ortak bir çalışma başlattık” dedi.

“HASAN OLSUN ÇAMURDAN OLSUN”

Vali Karahan ile Başkan Akcan görüşürken, odaya hayırsever Hasan Erdoğan girdi. Çal Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve 85 yaşındaki hayırsever Hasan Erdoğan’ın bağışıyla tamamlanan Huzurevi, önümüzdeki aylarda hizmete girecek. Kurumun hizmete girmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın atama yapması bekleniyor. Hasan Erdoğan’ı oturduğu makamda ağırlayan Vali Karahan, “Hasan olsun çamurdan olsun” diye espri yaptı.

Vali Karahan, Çal Kaymakamı Yusuf Durani Dinç ile Başkan Akcan’ı huzurevi yapımına verdikleri katkıdan dolayı tebrik etti.
 

VALİ KARAHAN, ÇAL GARASI’NA BAŞARI DİLEDİ

 Vali Karahan, sporun gücünü toplum yararına kullanmaya çalışan Çal Belediyesi ve Çal Belediyespor’u tebrik etti. Akcan, üzerinde ‘Çal Garası’ yazılı atkı ile Hasan Karahan yazılı 20 numaralı formayı Vali Karahan’a hediye etti. Akcan, “Alt yapımızda 286 çocuğumuz antrenörlerin gözetiminde futbol oynuyor. Amacımız, gençlerimizi ve çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Bir çocuğumuzu bile kazanmak bizim için şampiyonluktan bile değerli” dedi.