Haberdenizli.com

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü çerçevesinde tüm yurtta uygulamaya konulan "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi" kapsamında Çal'da öğrencilere sportif yetenek taraması yapıldı.

Öğrencilere Sportif Yetenek Taraması Yapıldı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde Çal Spor Salonu'nda gerçekleştirilen yetenek taramasına, Çal Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Tayfur Öztepe, Çal İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Temel ile okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Proje kapsamında Çal'daki 7 ilkokuldan 3. sınıfta okuyan 146 öğrenciye uzman antrenörler eşliğinde 8 ayrı istasyondan oluşan antropometrik ölçüm ve performans testleri uygulandı.

Spor salonunda oluşturulan istasyonlarda uzman antrenörler eşliğinde öğrencilerin oturma yüksekliği, kulaç uzunluğu, vücut ağırlığı, boy uzunluğu 20 metre sürat koşuşu, el kavrama kuvveti, çeviklik testi, geriye sağlık topu atma, dikey sıçrama, esneklik yetenekleri ve hızları ölçüldü.

Bu ölçümlerdeki veriler sonucu yetenekli öğrencilere temel spor eğitimleri verilip ilgili branşlara yönlendirileceği bildirildi.

Öğrencilere Sportif Yetenek Taraması Yapıldı

Öğrencilere Sportif Yetenek Taraması Yapıldı