Haberdenizli.com

Mustafa Kemal Atatürk’ün İsviçre gibi demokrasinin beşiği kabul edilen ülkeden bile 36 yıl önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiğini hatırlattı, “Atatürk’ün gösterdiği muassır medeniyetler seviyesine hala ulaşamadık. Hala eksiklerimiz var. 2014’te göreve geldiğimizde kapanan belde belediyelerinden gelen kadın çalışanlar ile Çal Belediyesi’nin toplam kadın çalışanı sayısı sadece 2 idi. Biz bu sayısı 23’e çıkardık. Yeterli değil. Bu sayı daha da artacak, artmalı” dedi.

Kadının toplum içindeki hak ettiği yere gelmesi, ekonomik özgürlüğünü kazanması ve hayatın her alanında iş hayatına atılması için mücadele edilmesi gerektiğini belirten Başkan Fethi Akcan, “Kadınımızın toplumdaki yerinin önemini herkes biliyor. Kadın hakları hukuki bir devlet sorunu olmaktan öte bir ahlak ve kültür sorunu olmuştur ve bu toplum kadın sorunu diye bir sorunu artık yaşamamalıdır. Bunu da zamanla eğitimle, toplumun bilinçlenmesiyle başarabiliriz. Orta Asya’da savaşları yöneten, Kurtuluş Savaşı mücadelesine katılan Türk kadınlarının Anadolu’nun her santimetre karesinde imzası vardır. Kadınlar baş tacımız. Unutmamak gerekiyor; Erkekleri dünyaya getiren ve büyüten de kadındır. Tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum” dedi.

Başkan Akcan, belediyede çalışan kadınlarla yaklaşık 2 saat sohbet etti, her hangi bir sorunları olduğunda bizzat kendisinin ilgileneceğini kaydetti.