Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından kadrosunda Üroloji ve Çocuk Cerrahı olmayan ilçelerde başlatılan sünnet organizasyonlarına Kale ve Beyağaç’tan sonra Çal ilçesiyle devam edildi. 30 çocuk gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra 2 gün sürecek organizasyonda ücretsiz sünnet olacak. 
Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk sünnet şöleninin açılışını gerçekleştirmek, çocukların ve ailelerin sevincine ortak olmak adına Çal Devlet Hastanesi’ne gitti. Sünnet törenine Çal Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, Çal Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tatar Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, ilçe protokolü, Çal Devlet Hastanesi yönetimi, sünnet çocukları ve aileleri katıldı. 
Devlet Millet İşbirliğinin En Güzel Yansımasını Görüyoruz

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk sünnet işlemlerini ameliyathane koşullarında uzman hekimler tarafından yaptıklarını söyleyerek; “Sünnet işlemi ülkemizde dini inançlarımız gereği oldukça önemsenen bir işlemdir.  Biz hekimler açısından baktığımızda da ameliyathane koşullarında yapılması gereken cerrahi bir işlemdir ve uzman hekimler tarafından yapılması gerekir. Sağlık Bakanlığımızın 1 Ocak 2015 tarihinde yayınladığı bir genelge ile sünnetin sadece hekimler tarafından yapılması karara bağlanmıştı.  Bizde bu doğrultuda Sağlık Bakanlığımızın teşkilat yapılanması gereği kadrosunda Çocuk Cerrahı ya da Üroloji Uzmanı bulunmayan Çal, Kale, Çameli, Honaz gibi ilçelerde hekim görevlendirmesiyle bu ilçelerde yaşayan çocukların merkez hastanelere gelmeden sünnet işlemlerini gerçekleştirmeye planladık. Tabi sünnet sadece bir cerrahi işlem değildir. Bunun kınası var, kıyafeti var, sünnet düğünü var. Çocukların anılarında güzel şeyler kalmalı diye düşündük ve ilçelerde sünnet organizasyonları düzenlemeye başladık. Çal’da da bu yıl ikincisini düzenliyoruz.  30 çocuğumuzun iki gün boyunca sünnet işlemlerini gerçekleştireceğiz.  Bize burada destek veren hayırseverlerimize, Çal Belediyesine ve Çal Kaymakamı Yusuf Durani Dinç’e çok teşekkür ediyorum” dedi.


Çal Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tatar organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederken; “ Çocuklarımız bugünden itibaren gençliğe adım atıyorlar.  Steril ortamda uzman hekimler tarafından sünnet işlemlerinin gerçekleşmesi çocuklarımız için çok güzel. Öncelikle ailelerine, vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olsun. Organizasyonda emeği geçen Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk’e, Çal Kaymakamı Yusuf Duranı Dinç’e ve hastane yönetimine çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Çal Kaymakamı Yusuf Durani Dinç de sünnet töreninin ailelere hayırlı olmasını dilerken; “Eskiden aileler çocuğunun sünnet işlemi için tek tek uğraşırdı.  Bugün burada gördüğünüz gibi Belediyemiz, Kamu Hastaneleri Birliğimiz ve Kaymakamlık olarak ortak bir projeyle hizmet sunumu yapılıyor.  Ayrıca sünnet işlemlerinde hijyen noktasında hassas davranılıyor.  Bize destek olan Çallı hayırseverlerimize, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne ve Çal Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından şölen halk oyunları gösterisiyle devam etti. Gösteri sonunda Çal Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tatar tarafından sünnet çocuklarına altın takılırken, Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Çil tarafından da havlu hediye edildi. Yine Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından sünnet olan çocuklara çeşitli oyuncaklar verildi.