HABERDENİZLİ.COM

Olay geçtiğimiz gün Çal ilçesi Akkent mahallesinde meydana geldi. 75 yaşındaki Ümmü Coşdan, evde olduğu sırada kapıyı çalan bir kişi, oğlunun arkadaşıyım diyerek 1 bardak su içme bahanesiyle eve girmiş yaşlı kadını ellerini kollarını bağlayarak darp etmişti.

80 yaşında Ümmü Coşdan’ın darp edilmesiyle ilgili olduğu düşülen 3 kişiden 1’i emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı diğer ikisi azmettirdiği gerekçesiyle Adliyeye sevk edildi. Şüpheliler 5 saat savcı karşısında ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi. Çal Hükümet Konağına getirilen şüpheliler arasında herkesi şoke eden bir isim vardı. Adliyeye getirilenlerden biri de Ümmü Coşda’nın torunu Mustafa ve arkadaşı Durmuş’un Savcı karşısında ifadeleri tamamlandıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 2 isimde Adliye çıkışında saldırı ile ilgili bilgilerinin olmadığını söyledi. Torunu Mustafa, “Olayın olduğunda Denizli Devlet Hastanesindeydim. Olayın olduğunda 10.30 gibiymiş. Ben hastaneden geldiğim saat 16.30’du. Hastaneye gittiğime dahil raporlarım var. Benim bilgim yok. Hakimde beraat kararı verdi. Böyle bir şey olabilir mi? Benim anneanne canımdır. Annemin annesi ben nasıl böyle bir şey yapabilirim?. Düşünmek bile kötü. 5 yaşından beri benim büyüten anneannemdir” dedi.

Arkadaşı Durmuş ise “Biz karakola bakkalın güvenlik kamerasına yansıyan kişiyi tanıyoruz diye karakola gittik. Kendi ayağımızla gittik. Böyle bir olayı gerçekleştirecek karakterde bir insan değiliz. Mustafa benim arkadaşım, Mustafa Anneannesi benimde anneannemdir. Kendisini ne tanımışlığım be yüz yüze gelmişliğim ne de evini bilmişliğim yoktur” diye konuştu.

Olayı değerlendiren Müge Anlı ise “Yakınlarının olduğunun düşülmesi acaba bu darbın, gaspın içinde yakın birinin parmağı var mı? Sorusunun gündeme gelmesinin nedeni; Orada bir sürü ev var ama yaşlı teyzenin orada tek başına yaşadığı biliniyor. Boynundaki altın biliniyor. Evinde parası olabileceği biliniyor. Bütün kapıları çalsa tamam anlarız. Acaba birisi bilgi mi verdiki sen git bu teyzenin parasını gasp et diye."