HABERDENİZLİ.COM

Denizli’nin Çal ilçesinde 34 mahalle muhtarı yerel yönetimde aktif hale gelecek. Mahallelerde belediye temsilcisi olarak çalışacak olan muhtarlar stratejik planlamalarda söz sahibi olacaklar, belediyenin gelir-gider durumundan ve her türlü çalışmalardan haberdar olacak. Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Bölgemizin sorunları, öncelikleri ve sorunların çözümüne yönelik projelerde muhtarlarımız da çalışmaların içinde yer alacak” dedi.

Çal Belediyesi, bir süre önce Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “LEADER Tedbirli Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme ve Teknik Destek Projesi” kapsamında Kayı Pazarı Yerel Eylem Grubu’nu (KAYEG) kurdu. İlçede görevli muhtarlar ile makamında toplantı düzenleyen Belediye Başkanı Fethi Akcan, KAYEG’in çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. 

Amaçlarının dengeli kalkınma için bölge ve yöre gerçeklerini dikkate alarak programlar ve projeler geliştirmek olduğunu söyleyen Başkan Akcan, “Bundan sonra muhtarlar yerel yönetimde aktif hale gelecek” dedi.

MUHTARLAR SÜREKLİ BİLGİ AKTARACAK

Yerel kalkınma stratejilerinin hazırlanmasın ve uygulanması için ilgili kuruluşların ve yerel halkın bilincini arttırmanın önemli olduğunu, bunun için de muhtarlarla işbirliği içinde olacaklarını söyleyen Akcan, “Bölgemizin sorunları, öncelikleri ve sorunların çözümüne yönelik projelerde muhtarlarımız da çalışmaların içinde yer alacak. Yerel yönetimde muhtarlar aktif hale gelecek. Bütünsel yönetim modeline geçiyoruz. Her ay iki kez muhtarlar ile toplantı yapıp genel değerlendirmede bulunacağız. Her muhtar mahallesiyle ilgili kapsamlı dosya hazırlayacak ve tarafımıza teslim edecek. Muhtarlar bundan sonra belediyenin temsilcisi olarak çalışacak. Belediyenin çalışmalarıyla ilgili halka sürekli bilgi aktaracaklar.  Gelir-gider kalemlerinden, proje takibi, mevcut çalışmalar yani her türlü belediye çalışmasını yakından takip edip, görüşlerini sunacaklar. ” diye konuştu.