HABERDENİZLİ.COM

Karavan Kulübü’nün sosyal medyadaki sayfasında örgütlenen karavancılar ilk olarak geçen yıl Denizli'nin Çal ilçesine geldi. Bölgedeki doğal güzelliklere ve Büyük Menderes Nehri’nde yaşanan sorunlara dikkat çekildi.

Başta İzmir,Mersin,İstanbul, Ankara başta olmak üzere ülkemizin değişik bölgelerinden ve Almanya’dan çok sayıda karavancı 21 Temmuz Cumartesi günü Çal’ın Aşağıseyit Mahallesi’nde kampa başlayacak bu yılki kamp, geçen yıl hayatını kaybeden Ahmet Filizciler anısına düzenlenecek. 

Karavan kampının ilk gününde canlı müzik dinletisi ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Daha sonra şarap fabrikaları ziyaret edilecek, Çal pazarında organik yiyecek ve içecekler satın alınacak ayrıca Tarihi Hamzaoğulları Değirmen Çiftliği, tarihi yerler, Ağlayan Kaya ile Çal Belediyesi Kumral Mesireliği’nde .çeşitli etkinlikler olacak.
 
AKCAN: “EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAYACAĞIZ”

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, bölgede karavan ve çadır turizminin yanı sıra doğa yürüyüşlerinin de düzenlendiğini söyleyerek, “Tarihi ve doğal dokusu ile ekolojik turizme kazandırmaya çalıştığımız Çal, geçen yıl olduğu gibi bu yılda karavancıları en iyi şekilde ağırlayacak. Bölgemizdeki tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra yöresel ürünlerimiz şarap, sirke ve pekmezimizde bu etkinlikte vitrine çıkacak. Ülkemizin dört bir köşesinden Çal’a gelecek olan karavancıları halkımızda geçen yıl olduğu gibi bağrına basacak” diye konuştu.