Çal’ın Karapınar Mahallesi’nde yaşanan iletişim sorunu artık bir eziyete dönüştü. Geçtiğimiz Ocak ayında arızalanan sabit hattının hala onarılmadığını belirten mahalle sakinleri, mahalle de birisi hastalandığında ambulansa bile haber veremediklerini söylüyor. Büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade eden mahalle sakinleri, cep telefonunda çekmediği mahallede iletişim sorunun bir an önce giderilmesini istiyor. 

“Duyun sesimizi”

Dünyayla irtibatını kesen Karapınar Mahallesi sakinleri telefonla konuşmak için köyden yüksek tepelere çıkarak iletişim sağlıyor. 21. Yüzyılda yaşanan çilenin biran önce giderilmesini belirten Hayriye Atabay Özyurt,  Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna dilekçe yazdım, Başbakanlık iletişim Merkezisine şikayette bulundum. Son olarak Türk Telekom Müdürlüğüne gittim aldığımız yanıt ise 7 km’lik kablo eksik olduğundan bütçe ayıramadıkları söylendi.” İfadelerini kullanıyor. 

İÇME SUYU PROBLEMİ DE YAŞANIYOR

Toplam 40 kişinin yaşadığı mahallede içme suyu problemi de yaşanıyor. Sulama suyu problemi nedeniyle köylünün içme suyuyla sulama yaptığını ifade eden Özyurt, “içme suyuyla sulama yapılınca  içme suyunda da kesinti yaşanıyor. Mahalle çeşmesi de akmayınca köyü büyük sorun yaşıyor.

Yaşanan kuraklık nedeniyle geriye kalan 3-5 hanenin de göç edip mahallenin yok olacağını ifade eden Özyurt, “72 yasindaki babam tek başına dağda ki su kuyusunu açıp köye su getirmeye çalışıyor.  Şebeke suyundan bahçe sulama yapılması yasak olduğu halde köylüler mecburen sulama yapıyorlar. Yetkililerin buna dur demesini istiyoruz.” dedi.