HABERDENİZLİ.COM

Bugün ilçe merkezinde bir marketten alışveriş yapan 85 yaşındaki Zübeyde Helvacı, market çıkışında zorlukla aldığı temel gıda maddelerini taşımaya çalışırken, kendisini ilçede yaşayan gençlerden Ahmet Aktay gördü. Bırakın aldıklarını taşımayı, yürümekte zorlanan yaşlı kadının elindekileri alan Aktay, eşyalarını da eline alıp, markete 300 metre uzaklıktaki evine bıraktı.

Yaşlı kadın ile Ahmet Aktay’ı gören ve ilçede esnaflık yapan Kadir Karakaş isimli bir vatandaş, fotoğraflarını çekip, Belediye Başkanı Fethi Akcan’a, “İnsanlık ölmemiş başkanım” diye mesaj attı. Fotoğrafı görünce gururlandığını söyleyen Akcan, , “İşte özlenen gençlik, adamsın” başlığıyla facebook’taki kişisel hesabından paylaştı.

Çal’da yaşayan her gencin yaşlılara karşı sorumlu davranması için Ahmet Aktay’ın yaptığı davranışın örnek teşkil ettiğini söyleyen Başkan Akcan, “Yaşlılarımıza sürekli saygı göstermeliyiz. Onlara minnet borcumuz var. Mart ayında Yaşlılar Haftası kutlanacak. Yılda bir hafta değil, her gün hayatın her alanın da onlara yardımcı olalım, farkındalık yaratalım.  Yaşlılara saygı göstermek hepimizin en temel görevidir. Bir gün hepimiz yaşlanacağız. Yaşlanan anne ve babalarımıza sahip çıkmalı, onları korumalı, bakımlarını üstlenmeliyiz” dedi.